avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarizare cu 1 ian 2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarizare cu 1 ian 2011

Sunt incadrata secretar sef unitate scolara, studii medii, treapta IA, vechime in specialitate 25 ani. Am absolvit studii superioare si va rog sa-mi spuneti cum pot sa fiu incadrata incepand cu 1 ian 2011.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 23:03, 31 Ianuarie 2011
vezi art.26 alin.2, 3 din L.284/2010
alin.2 - in situatia in care promovarea personalului bugetar in functie, grad sau treapta profesionala nu este reglementata prin statute proprii, promovarea se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.
alin.3 - in situatia in care nu exista un post vacant, promovarea personalului platit din fonduri publice in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior
Da, am vazut asta.. problema este ca in legea 330 eram "promovati" la gradul imediat urmator dupa debutant (adica la secretar tr.IV) si mi-ar fi scazut salariul cu 150 lei.Ce promovare ar fi fost asta ???!!!
De la 1 ian in lg 284 nu mai exista aceasta mentiune pentru personalul didactic auxiliar din invatamant si nici nu exista o alta mentiune la Dispozitii comune si nici in anexa ref la invatamant.
In aceasta situatie suntem toate secretarele de scoli care au absolvit studii superioare in anul 2010 si care erau incadrate la treapta IA.
Sper ca m-am facut inteleasa prin ceea ce am scris

"Promovarea marinimoasa" se regaseste din pacate si in noua lege doar s-a facut copy paste si iar adoptare prin asumare.... =D>:

L. Reglementări specifice personalului încadrat pe bază de contract individual de muncă - personal contractual din administraţia publică
ART. 4
(1) Persoanele încadrate în funcţii contractuale de debutant vor fi salarizate la acest nivel până la expirarea perioadei de cel puţin 6 luni, dar nu mai mare de 1 an şi vor fi promovate, pe bază de examen, în funcţia, gradul sau treapta profesională imediat superioară.
(2) Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării.

Poate ca le-a fost lene sa mai detalieze pe domenii si considera ca prevederile de mai sus se aplica la toti angajatii cu contract individual de munca, inclusiv dvs...
Ultima modificare: Luni, 31 Ianuarie 2011
Tanjiani, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare personal contractual pe studii superioare conta_bib conta_bib un salariat care a terminat studii juridice sau economice poate fi trecut pe post de bibliotecar studii superioare?Biblioteca este o institutie cu caracter ... (vezi toată discuția)
Promovarea personalului platit din fonduri publice ioanav04 ioanav04 Avand in vedere art. 4 din sectiunea 12, capitolul II la Lg. 284/2010 potrivit caruia: (1) Persoanele încadrate în funcții de debutant […] vor ... (vezi toată discuția)
Echivalare studii cory1983 cory1983 Buna ziua, Am urmatoarea problema In 2005 am terminat colegiu UTCB durata 3 ani finalizat prin licenta. De la UTCB am primit o adeverinta pt recunoasterea ... (vezi toată discuția)