As dori sa stiu exact ce obligatii fiscale trebuie sa aiba o persoana fizica care a incheiat la finele anului 2011 o promisiune de vanzare cu o persoana juridica pentru vanzarea unui teren pentru care a incasat anul trecut un avans de 30.000 euro,iar la inceputul anului 2012 a mai incasat 30 000 euro.
Intru-cat nu s-a respectat clauza din contract pentru achitarea diferentei de 80.000 euro pana la 01.02.2012, contractul se reziliaza iar cumparatorul persoana juridica pierde avansul acordat.
In aceste conditii, intrebarea se refera la obligatiile fiscale pe care le are persoana fizica si anume daca aceasta trebuia sa se declare platitor de tva pentru banii incasati si ce alte consecinte fiscale ar avea cu privire la incasarea acestor bani.Mentionez ca a fost o tranzactie nerepetata in 2011 cu privire la vanzarea de teren.
Multumesc pentru raspuns, dar din pacate nu ma ajuta niciunul dintre ele.
Este vorba de un depozit de cereale care achizitioneaza atat de la terti cat si din productie proprie cantitati zilnice de porumb cu o anume umiditate.La o anumita perioada se realizeaza o uscare a cantitatii existente in gestiune rezultand o alta umiditate mai mica, ceea ce se reflecta implicit si in cantitatea existenta.Practic este vorba de un scazamant si nu de o perisabilitate.
Actul normativ este (cred) Norma tehnica din 12 iunie 2003.
Buna ziua. As dori sa stiu din punct de vedere contabil si fiscal cum tratez scazamantul la cereale ca urmare a scaderii umiditatii in urma procesului de uscare.
Spre exemplificare la data x exista o cantitate de cereale intrata zilnic in depozit de 250.000 kg cu o umiditate de 21,5%.In urma procesului de uscare cu un uscator aflat in dotare se ajunge la o umiditate de 14%.
Intrebarea este ce cantitate admisa din punct de vedere legal si fiscal voi putea scadea din gestiune ,care sunt documentele care vor sta la baza acestui scazamant care este inregistrarea contabila pentru aceasta cheltuiala deductibila.
Va multumesc.