In familia mamei au fost 6 copii. Nu a fost ridicata masa succesorala decit dupa bunicul, si el decedat cu foarte multi ani in urma. Unul dintre fratii mamei a renuntat in scris la ceea ce i se cuvenea dupa tatal lui. Intre timp a decedat:el, o sora si bunica.
Fratele mamei a murit om al strazii, iar despre copii lui, 4 sau 5 la numar, nu stim nimic de 15-20 ani.
Intrebare: Copiii celui ce a renuntat la mostenire au dreptul la masa succesorala dupa bunica lor? Cum sa fac sa dau de ei?
Am din prima casatorie un copil de 13 ani, pe care fosta sotie l-a scos din tara acum 11 ani. A plecat cu el in Italia. M-a dat in judecata in Romania pentru pensia alimentara retroactiva. Nu am vazut copilul de cind avea 2 ani. Cit timp a fost in tara am platit pensia, dar daca a plecat... nu am avut cum.
Ce pot face? Sunt casatorit a doua oara si nu am nici o sursa de venit.
Ce imi recomandati?
Buna ziua!
Cu tot respectul dar, as vrea sa prezint o problema:
Familie cu 4 copiii, actualmente majori toti, sotii casatoriti in Romania. Din casatorie, doar un singur copil, ceilalti copii find din partea sotiei din alta casatorie.
Sotul decedeaza in urma unui accident in Italia, unde lucra cu contract si acte in regula. In Romania, cine are drept de mostenire supra banilor pe care ii plateste statul italian in urma decesului: sotia si copilul din casatorie sau cota parte toti copiii?