avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme

In familia mamei au fost 6 copii. Nu a fost ridicata masa succesorala decit dupa bunicul, si el decedat cu foarte multi ani in urma. Unul dintre fratii mamei a renuntat in scris la ceea ce i se cuvenea dupa tatal lui. Intre timp a decedat:el, o sora si bunica.
Fratele mamei a murit om al strazii, iar despre copii lui, 4 sau 5 la numar, nu stim nimic de 15-20 ani.
Intrebare: Copiii celui ce a renuntat la mostenire au dreptul la masa succesorala dupa bunica lor? Cum sa fac sa dau de ei?
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
eumishu, utilizator
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 13:53, 12 Noiembrie 2012
copii renuntatorului (la fel si ai nedemnului) nu au dreptul la mostenirea renuntatorului
Tatal lor renuntase la mostenirea bunicului, deci nici ei nu au dreptul la mostenirea bunicului, insa la mostenirea bunicii este cu totul altceva... sunt mostenitori ai bunicii lor, au acest drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune ciausu domnica ciausu domnica Buna ziua in anul 2009 am dat o declaratie ca renuntat la succesiunea mamei mele decedata in anul 2008 In masa succesoarala de la aceea data fost trecut un ... (vezi toată discuția)
Mostenire aurelica aurelica Buna ziua, Va rog frumos, sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac in cazul pe care am sa-l descriu. Parintii mei, au stat in aceeas ... (vezi toată discuția)