As dori sa stiu in ce baza un director de scoala poate obliga un profesor sa participe obligatoriu la supravegherea elevilor la o olimpiada organizata in acea scoala sambata, cu mentiunea in decizia de nimire ca nerespectarea acestei sarcini de serviciu atrage dupa sine sanctionarea in conformitatea cu legislatia in vigoare.
Multumesc!
Legal, un salariat din invatamant cand primeste salariul trebuie sa primesca si un fluturas/document justificativ SEMNAT SI STAMPILAT?
Noi primim doar niste fluturasi listati din programul EDUSAL, nestampilati si nesemnati.
Buna ziua!
Sunt cadru didactic si as dori sa stiu daca exista vreo lege care sa ii permita directorului unei institutii de invatamant sa monteze in salile de clasa si in cancelarie camere cu supraveghere video si audio. Daca nu, care este legea care interzice si ce prevede aceastea.
Va multumesc!
As dori sa stiu cum ar putea fi solutionata urmatoarea problema:
cum este impartit intre soti, la divort, un apartament dobandit de unul din ei inaintea casatoriei legale (sotii au convietuit fara acte), dupa o casnicie de 35 de ani, timp in care ambii au investit munca, bani si sentimente? dar daca inainte de casatorie a fost dat doar un avans iar in timpul casatoriei s-au achitat toate ratele?
Va multumesc.
Va doresc un an fericit si implinit!
1. Sotul a primit prin donatie de la mama lui cota ei de 5/8 din apartament, restul de 3/8 fiind a sotului prin mostenire de la tatal decedat. Acest contract de donatie poate fi revocat de soacra mea, avand in vedere ca nu sunt prevazute clauze?
2. Care este modalitatea legala de a intra si eu ca sotie in posesia a 1/2 din apartament, prin vointa sotului?