avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

1. Sotul a primit prin donatie de la mama lui cota ei de 5/8 din apartament, restul de 3/8 fiind a sotului prin mostenire de la tatal decedat. Acest contract de donatie poate fi revocat de soacra mea, avand in vedere ca nu sunt prevazute clauze?

2. Care este modalitatea legala de a intra si eu ca sotie in posesia a 1/2 din apartament, prin vointa sotului?
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 06:32, 3 Septembrie 2006

1. Sotul a primit prin donatie de la mama lui cota ei de 5/8 din apartament, restul de 3/8 fiind a sotului prin mostenire de la tatal decedat. Acest contract de donatie poate fi revocat de soacra mea, avand in vedere ca nu sunt prevazute clauze?

2. Care este modalitatea legala de a intra si eu ca sotie in posesia a 1/2 din apartament, prin vointa sotului?

1. nu poate fi revocat .. cu unele exceptii. Dar daca e baiat bun .. atunci totul e ok.
2. mai multe. una dintre ele .. e tot donatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire nepot Hallen Hallen Mama sotiei mele a fost casatorita de doua ori. Din prima casatorie a rezultat un baiat si din a doua o fata ( sotia mea ). Baiatul, fratele vitreg al sotiei ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)
Donatie stanciudenisa stanciudenisa Buna ziua,tatal meu a primit prin donatie un apartament de la mama lui fara nici o clauza de intretinere.Tatal meu a decedat iar bunica vrea sa-si retraga ... (vezi toată discuția)