Buna ziua,
As dori sa aflu daca pentru 2 copii aflati in intretinere, dintre care unul cu handicap grav si un venit brut de 2847 lei, pot beneficia de deducere de la impozit si daca da, ce inseamna aceasta ca valoare la acest salariu.
Copiii sunt "rezultati" in timpul casatoriei si sunt recunoscuti de tata. In ceea ce priveste divortul, nu doresc (cel putin pt. moment) sa recurg, intrucat sunt copiii la mijloc si incerc sa evit traumatizarea psihica a acestora. Am cerut aceasta informatie, dorind sa stiu daca exista vreo posibilitate de a obtine un venit pentru copii din partea tatalui (legal), fara a se ajunge la divort. Se poate dovedi ca acesta s-a mutat la alt domiciliu......cu martori.
Doresc un sfat juridic referitor la posibilitatea obtinerii unei pensii de intretinere pentru cei doi copii minori. Mentionez ca este vorba de un abandon familial si nu de divort. Unul dintre copii este incadrat ca persoana cu handicap grav. Va rog sa imi spuneti daca, in aceasta situatie, exista posibilitatea obtinerii unei pensii de intretinere si daca da, care este procedura de obtinere a acesteia.