avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate dtimi

Activitate dtimi

Buna ziua

Pentru o dauna cu autor necunoscut in strainatate societatea de asigurari accepta o plata partiala care ar reprezenta dupa dansii contravaloare lucrarii in tara. In tara am obtinut o estimare (nu deviz) cu 60% mai mare decat valoarea pentru care am obtinut acceptul de plata.

Poate societatea de asigurari sa-si dea acceptul pentru reparatii in afara tarii in contravaloarea estimarii lor pentru costul lucrarii in tara ?

Va multumesc
Va multumesc pentru sugestii.
Am contactat un instalator care sa determine cauza tehnica in timp ce astept raspunsul presedintelui administratiei la cererea scrisa.

Sper sa gasim cauza si s-o remediem rapid. Iau in calcul inclusiv sa achit eu reparatia si sa recuperez apoi cota parte a fiecaruia. Aveti idee, ca principiu, in ce conditii/daca se poate pleca pe ideea asta in contextul in care administratia o sa continue sa refuze sa se implice ?

Multumesc inca o data.
Va multumesc pentru sugestie.
Din pacate cu adiministratorul nu se poate face nimic. Ma duce cu presul de ani de zile ca "problema este coloana veche si oamenii nu vor sa o schimbe". In plus, dansul nu e afectat de problemele coloanei respective. Pur si simplu nu are de gand sa faca nimic. Mi-a fost destul mila de el si de ceilalti de pe coloana care nu-si permit eforturi financiare, dar situatia a devenit insuportabila, nu trebuia sa las sa se ajunga aici.

In schimb o sa fac ceea ce sugerati impreuna cu un instalator eventual, ca sa avecm o concluzie clara asupra cauzei problemei.
Buna ziua

As vrea vrea sa clarific daca se poate cu ajutorul dvs pasii de urmat pentru rezolvarea situatiei de mai jos.

De ani de zile (cel putin 4 de cand l-am cumparat) incalzirea in apartament este foarte slaba si situatia s-a degradat constant de la an la an. Apartamentul este la ultimul etaj, 10 din 10 in Timisoara.

La fiecare abordare (verbala) a administratiei mi s-a spus ca problema este coloana de incalzire a blocului si ca locatarii nu vor sa o schimbe.

Anul acesta situatia s-a inrautatit simtitor : caloriferele se incalzesc/dezmortesc cel mult o palma in partea de sus iar in dormitor temperatura ramane frecvent in jur de 14 grade (?!).

Plata intretinerii, inclusiv a caldurii, este la zi.

Momentan stau niste prieteni in apartament dar situatia e penibila, nu se poate trai normal acolo.

Urmeaza sa fac o cerere scrisa catre presedintele asociatiei de proprietari (eu fiind proprietarul). Am inteles ca legea prevede un raspuns scris in termen de 7 (?) zile.

Deoarece nu ma astept la un raspuns rezonabil, as vrea sa stiu care ar fi din punctul dvs de vedere/din experienta dvs pasii urmatori posibili pt rezolvarea situatiei.

Reclamarea asociatiei la primarie (serviciul urbanism ?) ?
Actionarea in instanta a asociatiei de proprietari ?
In ultima instanta, se poate obtine debransarea pentru a instala o sursa alternativa de caldura in viitorul apropiat (la vara nu mai ajuta cu nimic).

Va multumesc