v-as ruga f.mult daca cineva ma poate ajuta cu informatii .
am 27 ani si pana in luna dec.2006 am lucrat la o societate comerciala ,cu contract de munca pe durata ned.ca croitoreasa.Deoarece se castiga f.putin la insistentele unui patron am acceptat sa -mi dau lichidarea si sa merg sa lucrez la o pitarie cu promisiunea ca -mi va face contract de munca din prima zi de lucru.L-a inceput mi-a fost f.greu pentru ca era o cu totul alta munca ,a trebuit sa lucrez si la casa si eu nu aveam cunostinte de casa marcat nu lucrasem niciodata dar toate aceste lucruri le-am discutat cu patronul inainte de a-mi da lichidarea.Am ajuns in luna februarie si eu inca nu aveam incheiat contract de munca desi eram platita dar fara sa semnez vreun stat de plata .La insistentele mele repetate mi s-a incheiat contract de munca dar numai din 01.03.2007 .Eu sunt casatorita de doi ani si nu am ramas insarcinata pana in luna martie si s-a intamplat ca in 8 martie sa aflu ca sunt insarcinata .M-am adresat patronului sa-mi faca contractul de munca asa cum am discutat cu el cand am inceput sa lucrez dar mi-a spus ca nu mai poate retroactiv.Am facut plangere la ITM Alba Iulia societatea avand sediul in loc.Blaj.Dupa aproximatin 30 zile am primit raspuns ca in urma verificarilor facute nu rezulta ca eu am lucrat la acea societate fiind verificata condica d eprezenta si statele de plata si daca detin acte care sa dovedeasca precum ca eu am lucrat acolo sa ma adresez instantei de judecata.Eu vreau sa va spun ca nici la aceasta ora cand sunt angajata nu semnez condica de prezenta si stat de plata si nici fluturas nu primesc si nu stiu cum pot da un asemenea raspuns pentru ca este normal ca daca nu am fost angajata sa nu fiu pe statul de plata .Problema mea este ca nu voi avea dreptul la indemnizatia pentru ingrijirea copilului pana la doi ani si nu stiu ce sa fac sa-l oblig pe patron sa-mi incheie contract de munca de cand am inceput lucrul respectiv din luna decembrie.Am rugamintea daca -mi puteti da un sfat cum sa procedez .Va multumersc anticipat.
Ma numesc Ana si am nevoie de un sfat competent.Cunosc un investitor Spaniol cu firma in Spania in domeniul constructiilor care doreste sa recrutez romani pentru a munci in Spania in constructii.Conditiile privind cazarea si salarul le-am discutat si este f.avantajos pentru angajatul roman.As dori sa-mi dati un sfat care este cea mai usoara cale de a trimite romani in Spania ? sa i-mi infiintez o firma in Romania cu obiect de activitate constuctii ,sa-i angajez si sa-i detasez in Spania ?pe ce durata maxima se poate face detasarea si in ce conditii ?care sunt documentele necesare si unde sa ma adresez ?.
astept raspuns cat se poate de repede deoarece au nevoie urgent de cel putin 35 persoane pentru inceput iar pe viitor de peste 150
va multumes anticipat