avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Activitate inicole

Activitate inicole

Răspuns la discuția Drepturile proprietarilor
morala este urmatoarea: NU VA INTOARCETI IN ROMANIA SUB NICI O FORMA IN URMATORII 100 ANI.
Noi ne judecam in instanta de 12 ani pt un teren pt care avem acte de propr si hot jud def si irevoc. Va urez succes din toata inima.
Răspuns la discuția taxa de timbru in apel
va multumesc foarte mult pt ajutor
Răspuns la discuția taxa de timbru in apel
unde trebuie depusa aceasta cerere? Banuiesc ca la instanta de apel?
Răspuns la discuția taxa de timbru in apel
au invocat faptul ca nu au bani, dar ei sunt plecati in strainatate si normal ca nu figureaza in Romania cu vreun venit, au dat si declaratie la notar ca nu au venituri cu toate ca noi am depus autorizatia si proiectul lor de constructie a unei hale industriale. Instanta in nemarginita-i generozitate nu a luat in seama nimic si i-a scutit, pur si simplu. Oricum, m-am lamurit cu ce mi-ati scris, e clar ca cine are bani obtine tot ce vrea ...
Noi daca suntem pensionari nu ne permitem si putem pierde un teren valoros nu pt ca n-am fi proprietari ci pur si simplu pt ca n-avem bani sa platim taxa in apel. E logic in Romania. Ati fost draguti ca de obicei, va multumesc.
intr-un proces de revendicare teren instanta de fond dispune ca reclamantii sa plateasca taxa de timbru de vreo 60 milioane lei vechi. Ei cer scutire de la plata acestei taxe, li se aproba imediat si instanta dispune ca sa platesca numai vreo 12 milioane lei vechi. Noi depunem acte doveditoare ca au venituri dar instanta le respinge ca tardive. Au castigat si procesul, nu mai conteaza cum. Noi am facut apel. Ce taxa de timbru trebuie sa platim noi, acum, in apel: jumatate din suma de 60 milioane lei vechi sau jumatate din cat au platit ei efectiv la instanta de fond? Putem sa facem si noi cerere de scutire de la plata taxei de timbru?
Va multumesc.
Răspuns la discuția autoritate de lucru judecat
am inteles asta mai demult, merci.
Răspuns la discuția autoritate de lucru judecat
mai am o intrebare: pot invoca prezumtia puterii de lucru judecat in "precizari la intampinare" ? Cum sa ma exprim in aceasta "hartie" ? Trebuie sa facem singuri asta pt ca avocatul nu vrea.
Răspuns la discuția autoritate de lucru judecat
inteleg ca e mai bine sa merg pe prezumtie, m-am lamurit, oricum voi mai sta sa diger mai bine ceea ce mi-ati spus . daca mai am intrebari va mai solicit. Va multumesc foarte mult.
Răspuns la discuția autoritate de lucru judecat
nu am studii de drept, numai ceea ce am invatat de doi ani de cand ne judecam. Unde sa caut exemple din doctrina? Putere de lucru judecat e totuna cu autoritate de lucru judecat? si de ce sa accepte proba testimoniala daca in art (nu-l am la indemana) din cod civil zice ca martorii nu pot dovedi peste cuprinsul unui inscris....Va rog daca puteti fi mai amanuntiti sa pricep si eu.:D
Ne-am judecat cu X 11 ani pt un teren. Ei au facut actiune pt anularea TP al nostru- am castigat noi, avem hot jud def si irevoc , apoi tot ei au facut actiune pt anularea actului de v-c al nostru si al planului parcelar-- am castigat tot noi, avem hot jud def si irevoc, mai mult am facut noi proces penal pt tulburare in posesie si am castigat, ne-au platit despagubiri civile si am fost pusi in posesie de executor jud. cu dosar de executare. Dupa atatea procese X face acum actiune in revendicare . Noi am pus copii dupa hot jud pe care le avem. Stiu ca nu este autoritate de lucru judecat dar nu putem invoca exceptia puterii de lucru judecat? E totuna sau sunt doua lucruri diferite? Putem invoca prezumtia legala absoluta a puterii de lucru judecat? Avocatul nostru nu ne-a lamurit si spune ca nu, dar nu am incredere. Voi m-ati ajutat si alta data. Va multumesc.