avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Activitate raluca_ticu

Activitate raluca_ticu

Din pacate, de cele mai multe ori, atunci cand nu exista text de lege sau acesta este interpretabil, autoritatile noastre se limiteaza la raspunde ca nu au baza legala si punct, nu trec barierele textelor.
De ce sa ne ploconim in fata lor cerandu-le sa modifice legislatia? Si daca nu o fac? Si pana o fac, ce se intampla?

Eu zic sa obtineti un raspuns scris clar pe aceasta problema, dupa care sa contestati in instanta pozitia autoritaii respective, fara sa mai faceti eforturi pe la autoritatile insarcinate cu emiterea de "idei" in forma proiectelor de lege. Nu au niciun interes niciunii sa fie pionieri.
Ce invocati? Foarte simplu: discriminarea, egalitatea de tratament (sau cum spuneau alti colegi Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet), care e reglementata in mod prea generic de legislatia interna, insa intr-un mod foarte clar la nivelul UE sau CEDO.

Succes.
Pentru a inchiria, nu e necesar sa fii proprietar, poti fi si un simplu posesor de buna-credinta, ba chiar si un detentor caruia nu i-a fost interzisa inchirierea (de ex. Art. 1805 NCC).
Bineinteles, in masura in care trebuie sa justificati calitatea in care inchiriati pentru inregistrarea Contractului la AFP sau chiar pentru inregistrarea sediului/punctului de lucru a unei firme la ORC (in eventualitatea in care inchiriati unei firme), autorizatia de construire + procesul-verbal de receptie a lucrarilor ar trebui sa fie suficiente.
Personal, am inregistrat sediu societate in baza acestor 2 documente (societatea era cea care era chiar proprietar al constructiei - caz in care de obicei ORC verifica si mai riguros actele de proprietate).
In plus, daca intentia Dvs este doar aceea de a inregistra Contractul la AFP, acestia nu ar trebui sa aiba obiectii prea mari, pentru ca pe ei ii intereseaza in principiu sa incaseze impozitul. Eventualele litigii privind proprietatea nu ii privesc direct.
Desigur, pentru definitivarea situatiei imobilului, sunt total de acord cu sfatul de mai sus al colegului cismasu, si anume, ar trebui sa demarati demersurile pentru inregistrarea proprietatii in CF pe numele Dvs.