avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Activitate bolt1234

Activitate bolt1234

Răspuns la discuția executare silita
HOTARASTE:
admite actiunea precizata formulata de contestator
anuleaza decizia emisa de parata
obliga parata la plata catre reclamant a unei despagubiri egala cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelaltw drepturi de care ar fi beneficiat de la data incetarii contractului de mu nca respectiv,"data" si pana la data pronuntarii hotararii-"data"
Răspuns la discuția reabilitare
ART. 84
Revocarea în cazul neexecutării obligaţiilor civile
Dacă până la expirarea termenului de încercare condamnatul nu a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, instanţa dispune revocarea suspendării executării pedepsei, afară de cazul când cel condamnat dovedeşte că nu a avut putinţa de a îndeplini acele obligaţii.
- trebuie sa imi achit obligatiile sau sa fac dovada ca nu am avut si nu am putinta achitarii lor(o angajare are nevoie de cazier...) ?
sau voi fi actionat din nou in instanta daca se dovedeste ca nu mi-am achitat obligatiile civile ?
Răspuns la discuția reabilitare
daca eu am fost obligat de catre instanta la plata unei sume "x" de bani catre cealalta parte, nu ma pot reabilita pana nu achit acea suma? sa zicem ca este mare si nu o pot achita.....eu nu ma pot reabilita pana la adanci batraneti?
un angajator a luat decizia de a desfiinta postul pe care eu eram angajat. l-am actionat in instanta cerind urmatoarele: "sa se anuleze decizia de desfiintare a postului si sa se dispuna obligarea paratei la plata de despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care as fi beneficiat daca as fi continuat sa execut contractul".
am castigat fondul iar hotararea suna asa:" admite actiunea, anuleaza decizia, obliga parata la plata de despagubiri exact asa cum am cerut de la data deciziei si pana la data hotararii"
angajatorul face recurs , si i se respinge, hotararea devenind astfel irevocabila.
intrebarea mea: prima instanta a hotarat de cand si pana cand sa im i plateasca salariile. apoi angajatorul a facut recurs, ce s-a judecat peste 6 luni de la data primei instante. pot eu actiona din nou in instanta sa cer sa imi achite pana la data recursului?
Discuție reabilitare
salut!
in noiembrie 2008 am fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare conditonata avand un termen de incercare de 3 ani. as vrea sa stiu cind pot face reabilitarea, ce presupune aceasta si cum pot pot face sa nu imi mai apara in cazierul judiciar.
termenul de incercare curge de la data condamnarii sau de la data la care a incetat pedeapsa(1 an)?