imi pare rau , poate intru pe un teren minat d a r am inteles ca exista lege ,aprobata de parlament si presedinte prin care s-a acprdat inamobilitate , aceasta P A R C A inseamna ca nu au raspendere materiala sau morala !!?? deci ,cedo tine cont de legile statului aprobate si neincalcate.
Pana la un proces impotriva unui magistrat e cale lunga.Transmiteti un memoriu catre ministrul justitiei cu problemele de care v-ati lovit.Eista si varianta plangerii penale, depinde ce fel de greseli s-au comis.
sim05 a scris:
dreams_2011 a scris:
Rosse a scris:
Inculpata, dupa ce a observat la un moment dat ceea ce i se intampla victimei ( aceasta fiind agresata in mod bestial de catre 5 barbati ) a avut o atitutdine pasiva in sensul ca nnu a cerut celorlalti inculpati sa opreasca agresiunea impotriva acesteia, parasind sediul firmei si plecand acasa.
Incadrarea juridica pt inculpata.
daca a plecat cu buna stiinta, din propria intentie avand constiinta urmarii atunci mie mi se pare participatie improprie. daca a plecat acasa si nu la politie e si o usoara..tainuire..practic in intelegerea mea, lipsa de reactie a inslesnit continuarea infractiunii.
Ma gandesc ca nu te referi la tainuire art. 221 CP, nu?!
Participatie improprie?!:hammer:
PS: Ciocanelul e pt mine.
Tainuire? Pai nu se realizeaza nici un folos material.
dreams_2011 a scris:
Rosse a scris:
Inculpata, dupa ce a observat la un moment dat ceea ce i se intampla victimei ( aceasta fiind agresata in mod bestial de catre 5 barbati ) a avut o atitutdine pasiva in sensul ca nnu a cerut celorlalti inculpati sa opreasca agresiunea impotriva acesteia, parasind sediul firmei si plecand acasa.
daca a plecat cu buna stiinta, din propria intentie avand constiinta urmarii atunci mie mi se pare participatie improprie. daca a plecat acasa si nu la politie e si o usoara..tainuire..practic in intelegerea mea, lipsa de reactie a inslesnit continuarea infractiunii.
Ma gandesc ca nu te referi la tainuire art. 221 CP, nu?!
Participatie improprie?!:hammer:
nop :-) reformulez ascundere ..in ideea ca daca macar nu a intervenit putea sa alerteze politia.
Determinarea, înlesnirea sau ajutarea în orice mod, cu intenţie, la săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, de către o persoană care comite acea faptă fără vinovăţie, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune.
eu asta l-am interpretat si am facut-o aiurea ...rau ...my bad ...#-o
isis23 a scris:
Scuzati-ma am fost nevoit sa plec! Am revenit !
Speta apartine d-lui Sergiu Bogdan si evident el da si solutia.
Eu sunt de acord cu el. Din pacate nu da motivarea, dar am motivarea mea
1 Se retine tentativa la omor deosebit de grav pentru ca intentia lui era sa ucida pe cei doi profesori. Faptul ca unul s-a ascuns nu inlatura tentativa
2. E adevarat ca un altul moare, dar uciderea lui este din culpa. De ce nu e intentie indirecta ? A tras un singur glont. Nu avea cum sa prevada ca acel glont va ucide si o alta persoana. E diferita de...sa spunem ...acea speta scoala cand cineva incearca sa ucida o persoana si taie cablul la lift acceptand urmarea ca s-ar putea sa moara si o alta persoana,. In cazul nostru un glont nu este similar cu cablul unui lift capabil sa produca moartea mai MULTOR persoane, Si chiar daca a prevazut a crezut ca urmarea nu se va produce, la mintea lui de copil care a picat bacul:D
Prin urmare eu cred ca e corecta solutia. Si vad ca nu sunt singura !
@isis, eu una raman la aceeasi parere.
Una e sa ai intentia sa ucizi mai multe persoane si alta e ce pui in practica. Simpla intentie de a ucide nu e incriminata.
Din speta ar reiesi ca el cu un singur glont a vrut sa ucida 2 persoane (cam absurd, zic eu, pt ca te gandesti sa ucizi o sg persoana cu un glont, in practica se poate intampla ca un singur glont sa loveasca 2 persoane). Bun, dc a avut intentia sa ucida doua persoane cu un glont, dar a lovit o persoana si a ucis pe alta pe care de fapt nu vroia sa o ucida, eu tot aberatio ictus vad (intentie indirecta).