Societatea A are o creanta la societatea B .Societatea A, NU s-a inscris la masa credala.Conform Hotararii Judecatoresti, pentru societatea B ,s-a dispus inchiderea procedurii insolventei si , radierea ei din evidenta ORC.S-e poate ajusta TVA-ul in aceasta situatie ?
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema :
s-a creat un GRUP FISCAL ptr TVA, cu 3 participanti ( societati comerciale), una dintre societati fiind reprezentantul.Pana aci toate bune si frumoase.Nu gasesc nicaieri o monografie contabila pentru inchiderea TVA-ului la societatile participante grupului.Metodologia de la Gerota a raspuns ceva de genul " pai... nu stim doamna...!!!!". Eu ma tot gandesc (logic) la diverse variante, dar as mai dori si alte opinii.
Va multumesc anticipat..!
ce inseamna "daca handicapul ii permite" ?
Buna ziua, am un salariat care deja este pensionar ( limita de varsta) si a primit certificat de handicapat - grad 2-. Mai poate lucra in continuare, si in ce conditii ?
Multumesc
Va rog sa ma ajutati pentru clarificare :
am in evidente o cladire care valoreaza ( sa zicem 100000 ron) , si am gasit un client caruia sa o inchiriez . Pot face factura de inchiriere cu sau fara TVA. In cazul in care factra de chirie NU are TVA, trebuie sa fac ajustare la TVA.Toate bune si frumoase, numai ca eu, am facut amenajari pentru clientul meu care se ridica la 15% din valoarea cladirii. Dupa cum am inteles eu Art. 149 Cod Fiscal, TVA- ul aferent amenajarilor nu intra in ajustare, iar perioada de ajustare este de 5 ani.
Am inteles bine ?
Multumesc pentru ajutor
Buna ziua, va rog sa ma mai ajutati cu sfaturi.....
Deunazi, am primit o Decizie referitoare la obligatii de plata accesorii, suma cea mai mare fiind la Dobanzi si penalizari TVA. TVA-ul de plata provine in urma unui R.I.F. pe care ANAF conform og 92/2003 la instituit in fisa, societatea noastra l-a contestat , nu avem inca nici un raspuns la contestatie.Debitul insa a fost achitat prin popririle care au fost instituite. Pot sa contest decizia de plata accesorii care se refera la un debit deja contestat si nesolutionat ?
O societate comerciala infiintata in anul 2003, nu a desfasurat nici un fel de activitate pana in anul 2009 inclusiv.In fiecare an a depus declaratie pe proprie raspundere in acest sens.In anul 2010 si-a inceput activitatea.Toate bune si frumoase, numai ca acum , apare conform vectorului fiscal cu declaratii nedepuse pentru anul 2008 si 2009.PENTRU ANUL 2009 II DECLAR IMPOZITUL MINIM ?
Dupa parerea mea DA, dar as mai dori si alte opinii.
Poate ma ajuta cineva...sa-mi verific cunostintele...(multumiri anticipate)
Iata speta : un rezident (1), cumpara o marfa din China si,tot in China o vinde tot unui rezident(2).Intrebarea se refera la facturare ... (1) ii face factura lui (2) , in valuta ?, cu TVA ?Studiez de 2 zile Codul fiscal,Regulamentul BNR , si cred ca ma incurc ,si nu mai stiu nimic.....