avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ajustare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ajustare TVA

Va rog sa ma ajutati pentru clarificare :
am in evidente o cladire care valoreaza ( sa zicem 100000 ron) , si am gasit un client caruia sa o inchiriez . Pot face factura de inchiriere cu sau fara TVA. In cazul in care factra de chirie NU are TVA, trebuie sa fac ajustare la TVA.Toate bune si frumoase, numai ca eu, am facut amenajari pentru clientul meu care se ridica la 15% din valoarea cladirii. Dupa cum am inteles eu Art. 149 Cod Fiscal, TVA- ul aferent amenajarilor nu intra in ajustare, iar perioada de ajustare este de 5 ani.
Am inteles bine ?
Multumesc pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Constructie care urmeaza sa fie inchiriata AlexT. AlexT. Sunt o societate platitoare de tva.Intentionez sa construiesc o cladire care apoi o voi inchiria. Am dreptul sa deduc tva-ul de la facturile de materiale ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial-ajustare tva smandy smandy am 3 situatii la 3 societati 1.cladirea e achizitionata in 02.2005 de la o alta societate cu TVA in 01.2006 vinde o parte din cladire cu TVA in 01.2007 ... (vezi toată discuția)
Prorata:inchiriere spatiu din 01.09.2009, val. achizitie 200000ron fara tva in 01.07.2007,tva dedus 38000ron.rog calcul prorata luminitaegri luminitaegri prorata:inchiriere spatiu din 01.09.2009, val. achizitie 200000ron fara tva in 01.07.2007,tva dedus 38000ron.Rog calcul prorata (vezi toată discuția)