avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate gomihaela

Activitate gomihaela

Răspuns la discuția comisioane gestiune
chiar credeti c-as rezolva ceva, scriindu-le? o sa incerc, dar nu sunt chiar atat de optimista
buna ziua
am lucrat la o firma care mi-au facut un card de salarii la BRD. cand am incetat activitatea la firma, am inteles ca trebuia sa inchid contul, dar nu mi s-a spus acest lucru.
ieri, 28 noiembrie 2012, am vrut sa platesc ceva pe internet si m-am gandit sa pun niste bani pe card, dupa care sa platesc. am pus 30 de lei pe cont, dupa care am vrut sa platesc, mi-a spus ca n-am fonduri suficiente si am cerut o chitanta cu cat am pe card. nu mai aveam nimic pe card.
azi am fost la banca sa intreb si mi s-a spus ca din cauza ca n-am folosit cardul, ei au luat 0.80 euro pe luna ca si comision de gestiune.
intrebarea este cine este de vina ca eu n-am stiut de acest lucru? trebuia banca sa ma instiinteze, trebuia angajatorul sa-mi spuna sa-mi inchid contul? ma gandeam sa merg la protectia consumatorului, dar are rost? eu sunt de vina ca nu mi-am inchis contul, dar eu am un cont de exemplu, la transilvania, pe care tot asa nu l-am folosit cateva luni ,dar n-am avut acest comision si nici nu mi-a trecut prin cap ca daca nu folosesc cardul, voi avea aceasta surpriza.
va multumesc daca ma ajutati
Răspuns la discuția ITM
buna seara
Am ajuns in stadiul in care am spus ca nu mai platesc, i-am spus directorului, iar el mi-a spus ca ma va actiona in judecata, eu trebuind sa platesc si cheltuielile de judecata.
sotul meu spune ca ei pot sa falsifice acel raport, dar daca-l falsifica, nu mai este proba ca am facut eu minus.
Asa cum v-am mai spus am scanat un tichet de masa de 9lei si casa de marcat l-a inregistrat in valoare de 636 de lei, asa apare si in rapoarte , a fost o mica sedinta cu sefii ieri pe tema asta la real.
Pot sa ma oblige la plata cheltuielilor de judecata daca nu mai platesc ce-am semnat in angajamentul de plata? Dupa codul muncii doar prin hot. judecatoreasca se recupereaza prejudiciile facute de angajati.
Răspuns la discuția ITM
acum m-am mai gandit la o varianta: pot plati acei bani iar cand plec de la firma, atunci sa-i dau in judecata. in momentul respectiv nu mai au ce sa-mi faca.
dar se poate ca pana atunci ei sa arunce raportul, desi cred ca exista arhive in care se pastreaza aceste documente.
sper ca nu v-am retinut de la ceva important.
va multumesc pentru sfaturi, desi cred ca va voi mai cere, dar probabil nu azi.
ca oricum inca sunt in ceata
Răspuns la discuția ITM
pai daca e o dovada, in mod normal, ar trebui sa fie obligat. acel raport este scos zilnic, la fiecare casiera. nu se poate face pierdut, pentru ca este ceva care trebuie scos zilnic. deci exista. instanta nu-i poate obliga sa prezinte raportul?
dar daca eu ii dau in judecata pentru anularea acelui angajament de plata, ei nu ma vor da afara dupa aceea? bineinteles, nu vor scrie ca ma dau afara fiindca n-am platit, voi gasi alte motive. desi nu vad care.
sunt intr-o mare dilema. sa zicem ca in instanta castig, ce castig de fapt? doar anularea acelui angajament de plata? si daca raman pe drumuri dupa aceea, ce-am rezolvat?
eu stiu ca firma mai este in proces cu un coleg de-al meu, si respectivul a castigat, dar nu cunosc detaliile acelui proces, nici nu-l cunosc pe acel coleg, nici nu stiu daca mai lucreaza acolo, banuiesc ca nu.
Răspuns la discuția ITM
prin ultimul comentariu, m-ati pierdut de tot. deci faptul ca mi-au facut un angajament de plata e o dovada de rea credinta din partea lor? dar asta stiam si eu. cum se pun ei sa faca actul ala, fara ca in prealabil sa vorbeasca cu mine? acel angajament de plata are vreun rol, daca m-ar da sau i-as da in judecata? ma rog, nu e completat de mine si nici nu mi-e scris corect numele, dar asta nu cred ca are importanta, daca e semnat de mine.
ei nu pot sa scrie in acel raport ca e vina mea, pentru ca acel raport e emis de vreun calculator, cred ca acelasi care scoate si rola casei de marcat. e clar ca a gresit casa, ca un bon de masa nu poate fi de 643 de lei.
eu am vorbit si cu directorul, si mi-a spus ca daca nu voi plati, va trebui sa-mi dau demisia. eu nu vreau sa-mi dau demisia, deci m-ar da ei afara, la sfarsitul celor 90 de zile, probabil.
si eu voiam sa stiu daca, ei dandu-ma afara, eu pot sa-i dau in judecata, stiind de fapt ca ma dau afara din cauza ca nu platesc banii aia, nu fiindca n-as fi competenta. (desi atentia face parte din atributiile casierei, dar nu eram angajata de nici macar o luna!) multe nu mi s-au spus si inca nu mi se spun, lucruri care ar trebui sa mi se spuna, ce tin de jobul meu.
Răspuns la discuția ITM
daca instanta ar cere acel document, s-ar vedea ca s-a scanat gresit tichetul de masa. v=am spus, am semnat acel angajament de plata fiind convinsa, la vremea respectiva, ca e vina mea. si acum consider ca port o parte din vina, adica neatentie, dar vina efectiva e a casei. cum sa anulez acel angajament de plata? ca e la ei, ei se asteapta sa platesc in continuare. e clar ca daca nu voi plati, ceva se va intampla: ori ma vor da afara, ori in judecata (desi asta nu prea cred).
sfatul dvs este sa platesc si sa-mi vad de treaba? atunci chiar ca as recunoaste ca eu am gresit. acum fiind cu mintea lucida, nu ca atunci cand am semnat acel act, cand nu stiam pe ce lume sunt.
Răspuns la discuția ITM
in raport scrie ca am scanat un tichet de masa cu suma de 643 de lei. repet, n-aveam cum sa scriu eu suma aia in raport, raport care e emis de ceva aparat de-al lor. greseala mea consta in faptul ca n-am vazut. daca vedeam, trebuia sa-i sun de la casa sa vada ce e baiul. daca n-am vazut, nu i-am chemat. dar in raport se vede clar ca a gresit casa. pana si directorul a spus ca sistemul caselor are defecte uneori. dar eu n-am fost instiintata de acest lucru la inceput, cand m-au angajat.
asa ca nu prea inteleg ultimul comentariu. normal ca n-au nici un interes, dar totusi, asa apare.
Răspuns la discuția ITM
pai n-am copie, ei au. sunt obligati sa-l tina, altfel ce dovada ar avea ca e greseala?
Răspuns la discuția ITM
1. se poate, fiindca mi-au aratat un raport in care arata ca bonul scanat apare cu suma de 643 de lei, in loc de 9 lei. n-aveam cum sa scriu eu suma aia in raport.
2. cand am semnat acel act, era imediat ce am aflat ca am facut minus (desi inca nu pot accepta faptul ca e minus facut de mine), eram bulversata, cred ca-mi semnam si condamnarea la moarte, in starea in care eram atunci. interesant e ca ma asteptau cu acel act, gata completat, fiind convinsi ca voi semna, desi nici nu vorbisem cu ei despre asa ceva (adica acel angajament de plata)