avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ITM

poate ma ajuta cineva cu un sfat.
lucrez la o firma mare, ca si casiera. in urma cu o luna, am scanat gresit un tichet de masa si casa de marcat a inregistrat o suma in jur de 600 de lei, in loc de 9 lei, cat era tichetul. n-am observat, i-am cerut clientului bani cu 400 de lei mai putin, iar acea suma eu trebuie s-o dau firmei inapoi, fiind considerata minus facut de mine.
intrebare: personal, nu cred ca eu am gresit, ci casa, despre care nu mi s-a spus la angajare ca poate avea erori iar eu am avut incredere in ea. stiu ca era bine sa fiu atenta, dar ca idee, nu e vina mea.
banuiesc ca daca nu platesc suma, respectiva, ma vor da afara, probabil in 5 ianuarie, cand se implinesc cele 90 de zile de proba, cand ar fi dreptul lor sa ma dea afara, doar ca problema e ca m-ar da afara fiindca nu dau banii aia, n u fiindca nu sunt competenta sau nu indeplinesc conditiile jobului.
vreau s a stiu daca are rost sa merg la ITM cu acest caz, sau sa merg la Tribunal, fiindca va dati seama ca daca merg la ITM, nu m-as duce daca stiu ca n-am castig de cauza. daca stiu ca n-am castig de cauza, decat sa raman fara servici, mai bine platesc banii, dar avand s alariu de 600d e lei in mana, sa dau 400 inapoi, va dati seama ce usor imi este.
are rost sau nu sa merg la ITM? am castig de cauza? sau la Tribunal?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:39, 12 Ianuarie 2012
gomihaela a scris:

poate ma ajuta cineva cu un sfat.
lucrez la o firma mare, ca si casiera. in urma cu o luna, am scanat gresit un tichet de masa si casa de marcat a inregistrat o suma in jur de 600 de lei, in loc de 9 lei, cat era tichetul. n-am observat, i-am cerut clientului bani cu 400 de lei mai putin, iar acea suma eu trebuie s-o dau firmei inapoi, fiind considerata minus facut de mine.
intrebare: personal, nu cred ca eu am gresit, ci casa, despre care nu mi s-a spus la angajare ca poate avea erori iar eu am avut incredere in ea. stiu ca era bine sa fiu atenta, dar ca idee, nu e vina mea.
banuiesc ca daca nu platesc suma, respectiva, ma vor da afara, probabil in 5 ianuarie, cand se implinesc cele 90 de zile de proba, cand ar fi dreptul lor sa ma dea afara, doar ca problema e ca m-ar da afara fiindca nu dau banii aia, n u fiindca nu sunt competenta sau nu indeplinesc conditiile jobului.
vreau s a stiu daca are rost sa merg la ITM cu acest caz, sau sa merg la Tribunal, fiindca va dati seama ca daca merg la ITM, nu m-as duce daca stiu ca n-am castig de cauza. daca stiu ca n-am castig de cauza, decat sa raman fara servici, mai bine platesc banii, dar avand s alariu de 600d e lei in mana, sa dau 400 inapoi, va dati seama ce usor imi este.
are rost sau nu sa merg la ITM? am castig de cauza? sau la Tribunal?
multumesc

ITM-ul nu are cu ce sa va ajute in acest caz. Probabil ca oricum va vor da afara pentru eroarea facuta. Firma nu poate sa va retina banii din salariu, decat cu acordul dvs concretizat intr-un angajament de plata semnat de dvs.
Oricum trebuie sa existe un proc-vb de constatare a prejudiciului. In cazul in care refuzati sa semnati angajamentul de plata, firma ar trebui sa va actioneze in instanta pentru recuperarea prejudiciului. In acest caz costurile ar fi mari comparativ cu prejudiciul suferit de ei, plus ca daca tichetele se scanau si a fost si o eroare tehnica, s-ar putea sa piarda in instanta. Parerea mea e ca nu va vor da in judecata pentru recuperarea prejudiciului.
Nu are rost sa va duceti la ITM .. ce sa reclamati la ITM , faptul ca a fost o eroare a dvs sau a casei de marcat ... de asemnea, la tribunal nu vad pentru ce sa mergeti intrucat nu dvs sunteti prejudiciata , ci angajatorul dvs ...
am facut prostia sa semnez un angajament de plata, dar nu ca sa-mi retina din salar, ci ca voi plati eu in fiecare luna o rata.
si cum adica sa ma dea ei in judecata? eu ma gandeam ca eu sa-i dau in judecata, nu a fost greseala mea, ci cum ati spus si dvs, o eroare tehnica. n-am luat eu banii, n-am dat vreunui client mai multi bani rest inapoi, pur si simplu a gresit casa.
sa inteleg ca nici n-are rost sa ma gandesc ca eu sa-i dau in judecata? ca n-am castig de cauza, ci probabil voi pierde?
si nu cred ca ma vor da afara pentru eroare facuta, fiindca atunci chiar ca nu mai platesc restul banilor.
ce va face sa credeti ca voi fi data afara?
gomihaela a scris:

am facut prostia sa semnez un angajament de plata, dar nu ca sa-mi retina din salar, ci ca voi plati eu in fiecare luna o rata.
si cum adica sa ma dea ei in judecata? eu ma gandeam ca eu sa-i dau in judecata, nu a fost greseala mea, ci cum ati spus si dvs, o eroare tehnica. n-am luat eu banii, n-am dat vreunui client mai multi bani rest inapoi, pur si simplu a gresit casa.
sa inteleg ca nici n-are rost sa ma gandesc ca eu sa-i dau in judecata? ca n-am castig de cauza, ci probabil voi pierde?
si nu cred ca ma vor da afara pentru eroare facuta, fiindca atunci chiar ca nu mai platesc restul banilor.
ce va face sa credeti ca voi fi data afara?

1. Se poate demonstra ca este eroarea casei de marcat si nu a dvs ? .... ati solicitat angajatorului sa se faca o revizie a casei de marcat daca stiati ca are asemenea erori?

2. Prin semnarea acelui angajament de plata se pare ca ati recunoscut ca prejudiciul este cauzat din vina dvs ...

3. Nu cred ca va vor da afara .. in principiu, dupa o asemenea fapta celui vinovat i se inceteaza raportul de munca imediat , cu respectarea procedurilor legale.
nu consider ca este prejudiciata, fiindca nu sunt eu de vina ca a gresit programatorul cand a programat casa. de ce sa platesc eu greseala casei?

Alte discuții în legătură

Inselaciune dumitrascupp dumitrascupp buna seara.am o intrebare.am fost oprit in hipermarket la casa,cum ca produsul pe care urma sa il platesc,a mai trecut odata prin casa,adica.intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Lipsa foarte mare la inventar crisulici21 crisulici21 lucrez de 10 ani la o firma cu materiale de constructii ca gestionar iar anul acesta ma scos lipsa 100 de milioane. bani pe care nu i-am furat eu .tin sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa in gestiune... cum se stabileste vina? ancaantoce ancaantoce Buna ziua! M-am angajat pe 9 iulie 2012, la un magazin alimentar pe postul de vanzator-gestionar. Celelalte colege nu stiu sigur daca sunt trecute ca si ... (vezi toată discuția)