Cf art. 1556 NCC Exceptia de neexecutare a contractului
Art. 1556
Excepţia de neexecutare
(1) Atunci când obligaţiile născute dintr-un contract sinalagmatic sunt exigibile, iar una dintre părţi nu execută sau nu oferă executarea obligaţiei, cealaltă parte poate, într-o măsură corespunzătoare, să refuze executarea propriei obligaţii, afară de cazul în care din lege, din voinţa părţilor sau din uzanţe rezultă că cealaltă parte este obligată să execute mai întâi.
(2) Executarea nu poate fi refuzată dacă, potrivit împrejurărilor şi ţinând seama de mica însemnătate a prestaţiei neexecutate, acest refuz ar fi contrar bunei-credinţe.
JamesBong
Utilizator 9din 11 utilizatori consideră acest răspuns util
Vatamatorul mamei dvs este hotul. Nu vreo treapta uda sau nemarcata corespunzator. Impotriva hotului va indreptati. Nu trebuie sa ajungem ca in america, unde lumea se judeca pentru orice, o guma de mestecat lasata pe scaun la cinema. Parerea mea.
Buna ziua. Angajatorul refuza sa imi acorde concediul de odihna pe ultimii doi ani - 2015 si 2016- motivand ca nu exista personal inlocuitor. Suntem doar doi angajati la paza , postul ar fi de trei persoane pentru a respecta norma legala de munca. In aceste conditii daca unul pleaca in concediu celalalt trebuie sa se 'mute' la serviciu. Pentru anul trecut nu am efectuat nici o zi din concediu in schimb am primit de abea acum contravaloarea in bani pentru acele zile -21 la numar . Pentru anul acesta la fel - nici o zi efectuata din cele 21 din contract, iar in ceea ce priveste contravaloarea in bani nici macar nu sunt promisiuni. Mentionez ca firma este in insolventa. In aceste conditii am sau nu dreptul legal la demisie fara preaviz? Legal vorbind, constituie neacordarea concediului de odihna temei legal pentru demisia fara preaviz ? Va multumesc
Intr- adevar mostenirea se accepta sau se refuza in totalitate si cu bune si cu rele , dar trebuie avut in vedere ca mostenitorul nu raspunde pentru pasiv decat in limita activului mostenirii.