avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1958 soluții astăzi
Forum Activitate puscasum

Activitate puscasum

Bună ziua. Am cateva nelamuriri in legatura cu cheltuielile de judecata la care urmeaza, probabil, sa fiu obligat sa le achit, dupa urmatoarea ”poveste” trăita:
- in aug. 2009, pe timpul concediului efectuat la Mamaia, mi s-a blocat roata în curtii hotelului la care eram cazat (ce s-a soldat cu advertisment și bineînțeles taxa de deblocare= 50lei). Ajuns in localitatea de domiciliu am contestat, insa am pierdut in prima instanta si nu m-am mai sinchisit sa fac recurs.
- in oct 2012 am primit citatie pt a ma prezenta la Judecatoria CT intrucat s-a deschis o noua actiune pt a se recupera de la mine cheltuielile de judecata suportate de catre Primaria CT ca urmare a angajarii a unui cabinet de avocatura (in primul proces intentat de mine).
Nelamuriri:
- în primul proces, instanta nu mi-a dat castig de cauza dar nici nu a stabilit cheltuielile de judecata si nici nu a precizat expres ca pt recuperarea acestora se va putea deschide ulterior o noua actiune de partea interesata; se poate acest lucru?
- in Hotararea instantei (in care nu mi s-a dat castig de cauza) sunt pomenite urmatoarele parti: eu si primarul mun. CT fara sa se pomenesca pe undeva ca acesta este reprezentat de vreo fima de avocatura. Este normal asa ceva? Daca nu se stipuleaza acest lucru, nu ar rezulta ca Primaria a fost reprezentata de catre juristul institutiei?
- exista o proportionalitate intre amenda platita si cuantumul la care poate sa ajunga cheltuielile de judecata (avand in vedere ca am trimis documente justificative pt un singur termen in afara de intampinare)?
Răspuns la discuția drept de utilizare boxa la bloc
merci mult de raspuns!
Răspuns la discuția drept de utilizare boxa la bloc
pai in cazul in care comitetul nu aproba inchirierea boxei catre un tert, pt ca acesta sa elibereze boxa (ca urmare a vanzarii apartamentului sau din imobilul respectiv) trebuie sa fie notificat in scris? In caz afirmativ exista un termen maxim de eliberare ce se scurge de la data notificarii?
Răspuns la discuția drept de utilizare boxa la bloc
elga50 a scris:

Depinde de felul cum gestioneaza conducerea asociatiei proprietatea comuna.


adica pot sa dea in folosinta boxa unui tert (care nu locuieste in acel bloc) chiar si in lipsa unui contract de inchiriere sau de alt fel?
Răspuns la discuția drept de utilizare boxa la bloc
Am si eu o intrebare: este posibil ca cineva care a vandut un apartament si s-a mutat din blocul respectiv sa mai aiba dreptul de folosinta asupra boxei pe care a utilizat-o pana in acel moment? (mentionez ca nu a avut nici un act de proprietate asupra boxei)