În cazul în care nu s-a cerut acordarea cheltuielilor de judecată ori, deşi au fost cerute, instanţa a omis să se pronunţe asupra solicitării, partea le poate cere pe calea unei acţiuni separate, în termen de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care i s-a acordat câştig de cauză. Dacă însă cererea de acordare a cheltuielilor de judecată a fost respinsă, cheltuielile de judecată pot fi pretinse numai prin intermediul căilor de atac, dar nu pe cale separată, pentru că s-ar opune autoritatea de lucru judecat decurgând din hotărârea de respingere a cererii (mă refer la cererea privind acordarea cheltuielilor de judecată).
in Hotararea instantei (in care nu mi s-a dat castig de cauza) sunt pomenite urmatoarele parti: eu si primarul mun. CT fara sa se pomenesca pe undeva ca acesta este reprezentat de vreo fima de avocatura. Este normal asa ceva? Daca nu se stipuleaza acest lucru, nu ar rezulta ca Primaria a fost reprezentata de catre juristul institutiei?
Acest aspect este lipsit de relevanţă. Avocatul cabinetului de avocatură care a încheiat contractul cu primăria putea să redacteze şi să semneze întâmpinarea, de exemplu, şi era absolut suficient.
exista o proportionalitate intre amenda platita si cuantumul la care poate sa ajunga cheltuielile de judecata (...)?
Nu, nu există, şi nici nu ar putea să existe o corespondenţă între onorariile avocaţilor şi amenzile contravenţionale aplicate de agenţii constatatori.