Bună ziua. Am cateva nelamuriri in legatura cu cheltuielile de judecata la care urmeaza, probabil, sa fiu obligat sa le achit, dupa urmatoarea ”poveste” trăita:
- in aug. 2009, pe timpul concediului efectuat la Mamaia, mi s-a blocat roata în curtii hotelului la care eram cazat (ce s-a soldat cu advertisment și bineînțeles taxa de deblocare= 50lei). Ajuns in localitatea de domiciliu am contestat, insa am pierdut in prima instanta si nu m-am mai sinchisit sa fac recurs.
- in oct 2012 am primit citatie pt a ma prezenta la Judecatoria CT intrucat s-a deschis o noua actiune pt a se recupera de la mine cheltuielile de judecata suportate de catre Primaria CT ca urmare a angajarii a unui cabinet de avocatura (in primul proces intentat de mine).
Nelamuriri:
- în primul proces, instanta nu mi-a dat castig de cauza dar nici nu a stabilit cheltuielile de judecata si nici nu a precizat expres ca pt recuperarea acestora se va putea deschide ulterior o noua actiune de partea interesata; se poate acest lucru?
- in Hotararea instantei (in care nu mi s-a dat castig de cauza) sunt pomenite urmatoarele parti: eu si primarul mun. CT fara sa se pomenesca pe undeva ca acesta este reprezentat de vreo fima de avocatura. Este normal asa ceva? Daca nu se stipuleaza acest lucru, nu ar rezulta ca Primaria a fost reprezentata de catre juristul institutiei?
- exista o proportionalitate intre amenda platita si cuantumul la care poate sa ajunga cheltuielile de judecata (avand in vedere ca am trimis documente justificative pt un singur termen in afara de intampinare)?
Pentru a putea pretinde plata unor cheltuieli de judecata ar trebui sa se faca dovada unui contract incheiat pt acel dosar intre primarie si un cabinet de avocatura, ar trebui de asemenea facuta dovada datei incheierii acelui contract (in perioada in care a avut loc litigiul) si dovada platii onorariului.
Acest onorariu trebuie sa fie unul real, util si necesar pt a fi pus in sarcina partii care a pierdut procesul.
Sustin in totalitate cele aratate de colegi anterior in privinta aratarii faptului ca se vor solicita aceste cheltuieli pe cale separata si a termenului de prescriptie.