avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Activitate littlefluffy

Activitate littlefluffy

Răspuns la discuția Ordinul prefectului
Important este sa se rezolve. Multumesc de raspuns
Răspuns la discuția Ordinul prefectului
Buna ziua!
Cu ocazia intocmirii dosarului pentru infiintare societate s-au gasit cateva nereguli cu spatiu destinat sa fie sediu social.
Este casa parintilor, a fost vanduta in 1998 (contract c-v) iar pe acceasi proprietate sunt 8 proprietari.
Dintr-o neatentie la vremea respectiva nu a fost depus ordinul pentru eliberarea titlului de proprietate sau a cartii funciare.
Ordinul prefectului exista, contractul c-v este, avem si schita partii noastre de teren dar nu avem schita intregului spatiu.
Ordinul este din 1996 (??!?). Se mai poate elibera titlul de proprietate in baza lui? Ce legi ar trebui sa stim, sa ne documentam, sa putem sa ne facem actele de proprietate sa fie in regula?
P.S. Inainte de contract c-v a exista si un contract de inchiriere tot pe numele parintilor. Exista si el.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua!
In urma cu o saptamana ieseam dintr-un bar de la ziua unui prieten. Eram doua cupluri si ne indreptam spre casa. Cineva a inceput sa sicaneze verbal pe unul din noi. Desi ne-am continuat drumul, o fata a venit in fuga din spatele nostru si ne-a improscat cu spray paralizant. Ea a fugit dupa care au venit trei baieti care au sarit la bataie. Prietenul meu a fost impins si in cadere a dat cu capul de o balustrada, moment in care i-a fost spart capul. Apoi doi dintre atacatori l-au batut cu pumnii si picioarele in cap. Intr-un final s-a ajuns si la politie, care desi au prins-o pe fata cu spray-ul, nu au legitimat-o si au lasat-o sa plece, doi dintre atacatori au fugit si i s-a luat (cred) declaratii doar unuia dintre ei. Prietenul meu a solicitat o salvare, un prim ajutor dar politistii ne-au trimis acasa. Spun ca celui de-al treilea atacator cred ca i s-au luat, pentru ca nu am mai stat sa vad ce se intampla intrucat a trebuit sa fug la spital cu un taxi. A avut nevoie de o internare peste noapte si 7 zile de recuperare. La IML i-au dat un certificat intr 7-9 zile de ingrijiri medicale si i-au spus ca vor prelungi certificatul dupa ce i se prelungeste si concediul medical. La servici nu poate merge, ca este ras in cap, nici nu s-a cicatrizat locul unde a fost cusut iar locul de munca nu-i permite sa stea cu capul acoperit. Chiar in conditiile astea, doctorul a refuzat sa-i prelungeasca concediul medical. Dr. de familie a putut doar sa-l prelungeasca pana la 10 zile, adica 2 zile de concediu in plus iar cei de la IML nu vor sa modifice certificatul sub nici o forma. Cei de la politie i-au spus sa se intoarca in momentul in care are definitivat cu certificatul de la IML, in decurs de 60 de zile. Nici nu stim ce sa facem si pe ce cale sa mergem. La politie, la avocat...Ideea este ca vrem ca acei (ne)oameni sa plateasca pentru ceea ce au facut, inclusiv fata care a favorizat intamplarile dand cu spray paralizant. Se va deschide dosar penal, proces chiar si pt. 8 zile de ingrijiri (cu tot cu internarea)? Cum putem sa ne asiguram ca vor plati pt. fapta lor? Multumesc.
Salut. As vrea sa stiu, in cazul in care ai masina de servici pe perioada determinata (2luni), cine are obligatia sa o doteze cu echipamentul obligatoriu(vesta reflectorizanta, trusa, triunghi, etc.)?
Intreb asta, pentru ca cineva a primit o amenda pe teritoriul altei tari iar politistul a mentionat ca este pentru nepurtarea vestei reflectorizante dar masina nu avea in dotare si asta. Banii i-au fost retinuti din diurna cu motivatia ca ar fi vina lui ca nu a avut vesta.
Răspuns la discuția CLAUZA CONTRACT DE MUNCA
In cazul in care ai semnat contractul mentionat de dragost marian, in ce conditii iti poti da demisia fara a fi afectat de cauza? sau ce solutii sunt?