imi cer scuze pentru ca am fost neatenta.
Da... dar pentru ca a refuzat a-mi da adeverinta la timp n-am probe... oricum ... nu voi lasa sa-si bata atata joc si de altii...Multumesc.
Nu am dedus ca solutionarea cazului se face in maxim 9 luni... eu voiam sa intru in posesia adeverintei pe loc sau in cele 17 zile de la incheierea contractului pentru a avea continuitate la somaj si drept urmare a "bunavointei" angajatorului nici in ziua de azi nu am adeverinta necesara... Am acte doveditoare ca am facut ore suplimentare timp de 6 luni suficient de multe...
Buna seara.
Acum aproape 2 luni mi-a expirat contractul de munca pe perioada determinata de 6 luni la o firma la care programul de lucru era de la 9 ore si jumatate si chiar mai mult in unele zile, dar si ~ 8 ore a cate 2 sambete pe luna. Avand in vedere ca m-au tot amanat cu adeverinta ce imi trebuia pentru depunerea actelor pentru somaj si cu banii am facut reclamatie la ITM pentru orele in plus lucrate - contractul e cel declarat de majoritatea angajatorilor: 8 ore. Mi-au trimis torusi intre timp adeverinta prin curier cu plata la mine - am refuzat deoarece eu locuiesc in Bucuresti foarte aproape de firma aceasta-, iar cand am mers la sediul firmei pentru a intra in posesia adeverintei si a banilor mi-au spus ca or sa revina cu un telefon la mine deoarece inca nu s-au facut salariile, iar plicul cu adeverinta e inca la curier. Intre timp mi-au facut observatie ca am facut reclamatie la ITM si ca au fost la ei spunandu-le: "Domnilor intelegem situatia in care sunteti deoarece stim ca Romania trece prin situatii grele." E normal? Eu am fost precauta si intre timp am scanat si am facut copii la unele documente in care apare semnatura mea in zilele de sambata, dar si cu ora de predare a banilor, deci am documente in copie dovedin cat timp am fost la munca. Intrarea in firma, dar si iesirea am facut-o pe baza unui card ce bineintles l-am predat pe loc. Va rog sa ma sfatuiti si sa-mi spuneti ce pot sa fac mai departe. Multumesc.
Multumesc Domnule Carp Mircea. Daca cei de la Casa judeteana i-au dat termenul de pensionare incepand cu data de 01.12.2013, iar Dvs. 01.07.2013, va rog sa-mi spuneti si sa ma ajutati sa-i comunic la cine trebuie sa se adreseze mai departe. Cu stima, Alina.
Buna seara si multumesc pentru ajutorul si atentia acordata.
Dosarul ce a fost depus la Tribunalul Prahova a fost cu NR. 5311/105/2010, iar rezulatul acestuia a fost ca s-ar fi incadrat la pensie inca din data de 06.09.2011, dar apoi cand a mers la Casa Judeteana de pensii i s-a spus ca i s-au dat datele gresit si ca , conform acestora, s-ar incadra la pensie peste 2 ani, drept urmare , in baza Legii 263/2010 i s-a comunicat ca se respinge cererea de pensionare.
Sa va comunic ce date mai au "cules". De la Casa Judeteana de Pensii [Editat] i s-a dat o anexa la Decizia nr [Editat], pe care scrie:
- stagiu total de cotizare realizat in conditii normale de munca =4 ani, 4 luni, 12 zile, in conditii speciale de munca = 4 ani, 3 luni si 29 zile; in GR I (LG.3/1977) = 9 ani, 11 luni, 23 zile; in GR II (lg. 3/1977) = 14 ani, 4 luni, 14 zile; stagiu aferent grupe/conditii de munca = 10 ani, 3 luni ; perioade asiminlate = 1 an, 3 luni si 16 zile; stagiu aferent perioadelor de incapacitate de munca = 25 zile.
numar puncte suplimentare pt grupe/conditii de munca : 11.24728.
Pe DECIZIA Nr. [Editat] mai scrie:
I. Date care au condus la stabilirea drepturilor de pensie:
1. Varsta la data pensionar: 55 ani si 8 luni
2. Varsta standard de pensionare in sistemul public = 65 ani
3. Reducerea varstei standard de pensionare pentru conditii speciale, deosebite si/sau alte conditii de munca = 7 ani si 6 luni
4. Stagiu complet de cotizare prevazut de lege = 35 ani
5. Stagiu total de cotizare realizat = 44 ani, 7 luni si 29 de zile.
Ca o concluzie i s-a spus ca:
"VARSTA LA DATA INSCRIERII LA PENSIE ESTE MAI MICA DECAT VARSTA STANDARD DE PENSIONARE. INDEPLINESTE CONDITII PENTRU INSCRIERE LA PENSIE PT. LIMITA DE VARSTA INCEPAND CU DATA DE 01.12.2013".
Va rog sa ma ajutati sa verific daca i-au indentificat corect varsta de pensionare.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in rezolvarea problemei privind pensia tatalui meu.
Tatal meu este nascut pe 01.01.1956 si are , conform anexei nr. 66894 privind acordarea pensiei pentru limita de varsta, un stagiu total de cotizare realizat de 44 ani 7 luni si 29 de zile. Aceste date i s-au dat recent de la Uzina unde a lucrat si a iesit pe baza de ordonanta. Va rog sa-mi spuneti la ce varsta s-ar incadra la pensie.
Totodata, va rog, sa-mi spuneti daca este normal ca un jurist, prieten bun cu un avocat, in relatii stranse cu directorul uzinei sa ia bani de la oamenii, mai creduli, pe motiv - sa dea uzina in judecata pentru a le mai da cativa ani la pensie... onorariul era de 500 de lei, iar acum a crescut la 700 de lei, iar pe decizia ce a primit-o apare si un contabil expert.
Va multumesc si astept si eu un raspuns de la Dumneavoastra.
Cu stima,
Alina