avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand poate iesi tata la pensie? Este nomal ca un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand poate iesi tata la pensie? Este nomal ca un jurist, un avocat si directorul fostului angajator sa solicite bani pentru acordarea unor drepturi suplimentare?

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns in rezolvarea problemei privind pensia tatalui meu.
Tatal meu este nascut pe 01.01.1956 si are , conform anexei nr. 66894 privind acordarea pensiei pentru limita de varsta, un stagiu total de cotizare realizat de 44 ani 7 luni si 29 de zile. Aceste date i s-au dat recent de la Uzina unde a lucrat si a iesit pe baza de ordonanta. Va rog sa-mi spuneti la ce varsta s-ar incadra la pensie.
Totodata, va rog, sa-mi spuneti daca este normal ca un jurist, prieten bun cu un avocat, in relatii stranse cu directorul uzinei sa ia bani de la oamenii, mai creduli, pe motiv - sa dea uzina in judecata pentru a le mai da cativa ani la pensie... onorariul era de 500 de lei, iar acum a crescut la 700 de lei, iar pe decizia ce a primit-o apare si un contabil expert.
Va multumesc si astept si eu un raspuns de la Dumneavoastra.
Cu stima,
Alina
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:36, 11 Decembrie 2011
Pai si cum ar putea sa vadea mai multi ani la stagiul de cotizare? Tatal a lucrat in conditii deosebite sau speciale?
Cele postate nu se leaga,mai degraba se contrazic.Spuneti:

.......rezolvarea problemei privind pensia tatalui meu.

.......conform anexei nr. 66894 privind acordarea pensiei pentru limita de varsta

Va rog sa-mi spuneti la ce varsta s-ar incadra la pensie.

.........iar pe decizia ce a primit-o....

Ce se intelege de aici ?

Este pensionar ?sau nu ?
Nr.66894 este al unei anexe ?sau al deciziei de pensionare ?
Decizia ce primit-o.Cine ?Ce decizie ?
La varsta de 55 de ani si 11 luni,nu poate avea 44 de ani,7 luni si 29 de zile de stagiu,decat daca a beneficiat de o perioada suplimentara la vechimea in munca.Adica a lucat un numar de ani in fostele grupe superioare de munca I sau II pana la 01/04/2001,sau in conditii speciale,sau deosebite de munca dupa aceasta data.Nu putea sa se angajeze la 11 ani si 3 luni.

Clarificati,datele si elementele postate.
alinaph a scris:
Totodata, va rog, sa-mi spuneti daca este normal ca un jurist, prieten bun cu un avocat, in relatii stranse cu directorul uzinei sa ia bani de la oamenii, mai creduli, pe motiv - sa dea uzina in judecata pentru a le mai da cativa ani la pensie... onorariul era de 500 de lei, iar acum a crescut la 700 de lei, iar pe decizia ce a primit-o apare si un contabil expert.

Pai ce mai este normal in tara asta? Mie nu imi spuneti nimic nou, stiu ce se intampla.

Daca tatal dvs. a primit decizie de respingere de la casa de pensii, postati datele din decizie referitoare la stagiul de cotizare. Daca nu a primit decizie de respingere a acordarii drepturilor de pensie, trebuie sa postati stagiile realizate de tatal dvs. (vechimea in munca, sa spunem).
Ultima modificare: Duminică, 4 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna seara si multumesc pentru ajutorul si atentia acordata.
Dosarul ce a fost depus la Tribunalul Prahova a fost cu NR. 5311/105/2010, iar rezulatul acestuia a fost ca s-ar fi incadrat la pensie inca din data de 06.09.2011, dar apoi cand a mers la Casa Judeteana de pensii i s-a spus ca i s-au dat datele gresit si ca , conform acestora, s-ar incadra la pensie peste 2 ani, drept urmare , in baza Legii 263/2010 i s-a comunicat ca se respinge cererea de pensionare.
Sa va comunic ce date mai au "cules". De la Casa Judeteana de Pensii [Editat] i s-a dat o anexa la Decizia nr [Editat], pe care scrie:
- stagiu total de cotizare realizat in conditii normale de munca =4 ani, 4 luni, 12 zile, in conditii speciale de munca = 4 ani, 3 luni si 29 zile; in GR I (LG.3/1977) = 9 ani, 11 luni, 23 zile; in GR II (lg. 3/1977) = 14 ani, 4 luni, 14 zile; stagiu aferent grupe/conditii de munca = 10 ani, 3 luni ; perioade asiminlate = 1 an, 3 luni si 16 zile; stagiu aferent perioadelor de incapacitate de munca = 25 zile.
numar puncte suplimentare pt grupe/conditii de munca : 11.24728.

Pe DECIZIA Nr. [Editat] mai scrie:
I. Date care au condus la stabilirea drepturilor de pensie:
1. Varsta la data pensionar: 55 ani si 8 luni
2. Varsta standard de pensionare in sistemul public = 65 ani
3. Reducerea varstei standard de pensionare pentru conditii speciale, deosebite si/sau alte conditii de munca = 7 ani si 6 luni
4. Stagiu complet de cotizare prevazut de lege = 35 ani
5. Stagiu total de cotizare realizat = 44 ani, 7 luni si 29 de zile.

Ca o concluzie i s-a spus ca:
"VARSTA LA DATA INSCRIERII LA PENSIE ESTE MAI MICA DECAT VARSTA STANDARD DE PENSIONARE. INDEPLINESTE CONDITII PENTRU INSCRIERE LA PENSIE PT. LIMITA DE VARSTA INCEPAND CU DATA DE 01.12.2013".
Va rog sa ma ajutati sa verific daca i-au indentificat corect varsta de pensionare.

Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 11 Decembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Buna ziua. Daca aceste date nu sunt suficiente pot scrie toate datele ce le-a primit de la Uzina unde a lucrat. Va multumesc. Alina

Alte discuții în legătură

Se poate iesi la pensie anticipat? ramona_84 ramona_84 Tatal meu are 52 de ani este nascut in 26.02.1960 , lucreaza din 10.02.1979 si are in total 38,5 de ani de munca,deoarece 22 de ani s-a incadrat la grupa a ... (vezi toată discuția)
Acordare pensie anticipata corneliunistor corneliunistor A fost corecta acordarea anilor de grupa si reducerea varstei de pensionare ??? ( varsta pensionarii 60 ani, varsta standard de pensionare de 65 de ani, ... (vezi toată discuția)
Pensionare gabitza1007 gabitza1007 tatal meu are varsta de 59 de ani impliniti.are vechime in munca din anul 1969 si pana in prezent, in momentul de fata lucrand cu contract de munca.de pe ... (vezi toată discuția)