avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Activitate sdan

Activitate sdan

Chiar daca poate, a devenit un subiect plictisitor, ma vad nevoit sa apelez la dvs. ptr. urmatoarea problema
- am deschis actiune la CA ptr. eliberarea diplomei de licenta
- am introdus recurs la ICCJ, procesul s-a judecat in octombrie 2012 si ni s-a dat castig de cauza in sensul ca, prin decizia instantei, irevocabila, s-a admis recursul si a obligat MECTS sa aprobe eliberarea tipizatelor de diplome si Spiru Haret sa le tipareasca si sa ni le elibereze.
Problemele mea sunt urmatoarele:
- mai este posibila vreo cale de atac ce poate fi exercitat de MECTS?
- in cat timp pot intra in posesia deciziei ICCJ mentionata?
- cum trebuie sa procedez pentru a mi se elibera diploma de licenta?
Multumesc
Multumesc de raspuns! .... Desi nu prea ma avantajeaza.
Totusi, daca reiau procedura prealabila, pot avea sanse in ceea ce priveste admisibilitatea actiunii?
Multumesc!
Am indeplinit procedura prealabila ptr. a deschide o actiune in contencios ad-tiv, in vederea recunoasterii unui drept, insa am depasit termenul de 6 luni de introducere a actiunii - prev. de art. 11 alin. 1 din Lg. 554/2004.
In situatia mea, nu cred ca ma pot folosi de prevederile art. 11 alin. 2 din acelasi act normativ, referitor la introducerea actiunii pana la 1 an ptr. motive temeinice, asa incat, ori la instanta de fond (in cazul de fata CA) ori la instanta de recurs (ICCJ) se va invoca de catre cealalta parte ca actiunea este tardiva si in final se va respinge. Practic, nu am ce motiv temeinic sa invoc ptr. a putea beneficia de prev. art. 11 alin. 2 din Lg. 554/2004 astfel incat actiunea sa fie admisa.
Precizez ca, in cazul altor persoane (insa cu indeplinirea procedurii prealabile si introducerea actiunii in termenul prev. de art. 11 alin. 1) ICCJ s-a pronuntat in favoarea celor care au fost in situatia mea, spetele fiind identice.
In aceste conditii, ce pot sa fac ptr. a obliga autoritatea sa-mi recunoasca un drept si sa emita un act in acest sens (acelasi drept ptr. care ICCJ s-a pronuntat in cazul altor persoane).
Multumesc!