avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Depasirea termenului de 6 luni - contencios ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Depasirea termenului de 6 luni - contencios administrativ

Am indeplinit procedura prealabila ptr. a deschide o actiune in contencios ad-tiv, in vederea recunoasterii unui drept, insa am depasit termenul de 6 luni de introducere a actiunii - prev. de art. 11 alin. 1 din Lg. 554/2004.
In situatia mea, nu cred ca ma pot folosi de prevederile art. 11 alin. 2 din acelasi act normativ, referitor la introducerea actiunii pana la 1 an ptr. motive temeinice, asa incat, ori la instanta de fond (in cazul de fata CA) ori la instanta de recurs (ICCJ) se va invoca de catre cealalta parte ca actiunea este tardiva si in final se va respinge. Practic, nu am ce motiv temeinic sa invoc ptr. a putea beneficia de prev. art. 11 alin. 2 din Lg. 554/2004 astfel incat actiunea sa fie admisa.
Precizez ca, in cazul altor persoane (insa cu indeplinirea procedurii prealabile si introducerea actiunii in termenul prev. de art. 11 alin. 1) ICCJ s-a pronuntat in favoarea celor care au fost in situatia mea, spetele fiind identice.
In aceste conditii, ce pot sa fac ptr. a obliga autoritatea sa-mi recunoasca un drept si sa emita un act in acest sens (acelasi drept ptr. care ICCJ s-a pronuntat in cazul altor persoane).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: sdan , utilizator 08:14, 8 Decembrie 2011
sunteti decazut din termen, nu se mai poate face nimic.
Multumesc de raspuns! .... Desi nu prea ma avantajeaza.
Totusi, daca reiau procedura prealabila, pot avea sanse in ceea ce priveste admisibilitatea actiunii?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen actiune in contencios administrativ maria1956 maria1956 Buna ziua, in anul 2007 si 2009 au fos achitate cele 2transe a despagubirilor conform lg.9/98, acum dorim sa actionam in judecata A.N.R.P. pentru actualizarea ... (vezi toată discuția)
Neindeplinirea procedurii prealabile, consecinte angelax angelax Sunt functionar public disponibilizat. In decizia de incetare nu este precizat termenul de contestatie pentru aceasta decizie. In consecinta am introdus ... (vezi toată discuția)
Procedura prealabila gigelas gigelas Buna ziua, Un prieten,a facut procedura prealabila pt.recuperarea taxei auto.A primit raspunsul de la AFP in 18 ian.2013.Nu a facut plangerea la Tribunal pana ... (vezi toată discuția)