Buna ziua, in anul 2007 si 2009 au fos achitate cele 2transe a despagubirilor conform lg.9/98, acum dorim sa actionam in judecata A.N.R.P. pentru actualizarea sumei ce reprezinta despagubirile.Va rog sa imi spuneti ce inseamna ; dreptul de a introduce actiune este prescris si decazut conform art.11 din Lg.554/2004, si daca sunt in termen legal pentru a da in judecata ANRP. Va multumesc, Virginia
Prescris si decazut inseamna imposibilitatea in drept de a introduce o actiune datorita trecerii unei anumite perioade de timp, altfel spus nu sunteti in termen legal.
Termenul de 3 ani este termenul general de prescriptie. In materia contenciosului administrativ se aplica prevederile cu caracter special din Legea nr. 554/2004. La art. 11 din acest act normativ gasiti termenele in care puteti investi instanta de contencios administrativ cu o cerere de chemare in judecata.
Legea nr.9/1998
maria1956
buna seara, am o problema cu autoritatea pentru restituirea proprietatilor pe lg.9/98.autoritatea mi-a validat hot. emisa de comisia jud. pentru aplicarea ... (vezi toată discuția)