avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Termen actiune in contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Termen actiune in contencios administrativ

Buna ziua, in anul 2007 si 2009 au fos achitate cele 2transe a despagubirilor conform lg.9/98, acum dorim sa actionam in judecata A.N.R.P. pentru actualizarea sumei ce reprezinta despagubirile.Va rog sa imi spuneti ce inseamna ; dreptul de a introduce actiune este prescris si decazut conform art.11 din Lg.554/2004, si daca sunt in termen legal pentru a da in judecata ANRP. Va multumesc, Virginia
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:53, 17 Octombrie 2011
Prescris si decazut inseamna imposibilitatea in drept de a introduce o actiune datorita trecerii unei anumite perioade de timp, altfel spus nu sunteti in termen legal.
Multumesc,nu inteleg de ce nu sunt in termen ?, prescrierea nu este de 3ani? incepand cu anul 2009 cand s-a efectuat plata celei de a 2-a transe?
Termenul de 3 ani este termenul general de prescriptie. In materia contenciosului administrativ se aplica prevederile cu caracter special din Legea nr. 554/2004. La art. 11 din acest act normativ gasiti termenele in care puteti investi instanta de contencios administrativ cu o cerere de chemare in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasirea termenului de 6 luni - contencios administrativ sdan sdan Am indeplinit procedura prealabila ptr. a deschide o actiune in contencios ad-tiv, in vederea recunoasterii unui drept, insa am depasit termenul de 6 ... (vezi toată discuția)
Atac act. necorespunzator danaa1 danaa1 Buna ziua, Am primit un raspuns la petitie de la o institutie, insa raspunsul nu este conform cu realitatea. Stiu ca pot ataca actul la instanta de ... (vezi toată discuția)
Intarziere solutionare leg 10 - anrp dumitru2000 dumitru2000 chiar daca s-a mai dezbatut problema - sau cel putin una asemanatoare - va supun atentiei urmatoarea situatie: - Avem o dispozitie a primarului prin care ... (vezi toată discuția)