avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Atac act. necorespunzator
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Atac act. necorespunzator

Buna ziua,

Am primit un raspuns la petitie de la o institutie, insa raspunsul nu este conform cu realitatea. Stiu ca pot ataca actul la instanta de contencios administrativ. (Legea 554/2004)

Termenul de atac este de 15 zile sau 30 de zile?
Sa ma adresez direct instantei, sau sa ma mai adresez odata catre institutia respectiva pentru reglarea situatiei?
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 08:08, 16 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa va adresați si direct instantei in 30 de zile dar va sfătuiesc să faceți o revenire la solicitarea dumneavoastra indicând neregularitatile si sub amenințarea că dacă nu primiti un raspuns prompt veti depune acțiune în judecata

CABINET DE AVOCAT BARBULESCU ION-SEBASTIAN a scris:

Puteti sa va adresați si direct instantei in 30 de zile dar va sfătuiesc să faceți o revenire la solicitarea dumneavoastra indicând neregularitatile si sub amenințarea că dacă nu primiti un raspuns prompt veti depune acțiune în judecata

Situatia:
Am primit raspuns pe data 06.03.2018
Eu am la dispozitie 30 de zile sa ma adresez direct instantei (05.04.2018)
Daca fac o revenire la institutia respectiva ce mi-a solutionat gresit indicand neregularitatile, acestia in cat timp trebuie sa imi raspunda?
Stiu ca trebuie sa imi dea raspuns in 30 de zile conf. OG27/2002,
Ar insemna ca eu sa somez institutia sa repara neregularitatile si sa-mi comunice raspuns pana la data de 02.04.2018, ca daca nu repara si nu primesc raspuns, voi depune actiune in judecata?

Situatia:
Daca fac o revenire la institutia respectiva ce mi-a solutionat gresit indicand neregularitatile, acestia in cat timp trebuie sa imi raspunda?
Ar insemna ca eu sa somez institutia sa repara neregularitatile si sa-mi comunice raspuns pana la data de 02.04.2018, ca daca nu repara si nu primesc raspuns, voi depune actiune in judecata?

Situatia:
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de introducere la instanta a actiunii ptr.anularea unui act administrativ individual ,a unui contract administrativ.recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei este de 6 luni,conf.art.11(1) din Legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ.

Alte discuții în legătură

Daune morale se poate cere? _Alin_ _Alin_ Conform Legii Contenciosului Administrativ (Lg 554/2004, art 1), se prevede urmatoarele: (1) Orice persoana care se considera vatamata intr-un drept al sau ... (vezi toată discuția)
Raspuns petitie adi68pop adi68pop Buna seara Cui trebuie sa ma adresez daca o institutie publica (OPC) nu mi-a raspuns in termenul de 30 zile la o petitie scrisa și nici nu mi-au transpis un ... (vezi toată discuția)
Sesizare la primarie fara raspuns iuliy iuliy Buna ziua. As dori sa aflu ce trebuie sa fac daca in urma unei sesizari depuse la primarie nu mi sa dat un raspuns. Mentionez ca a trecut 2 luni de la ... (vezi toată discuția)