Multumesc.
Conteaza ca angajatorul este din alta tara? (raportul de munca desfasurandu-se in Romania, pe baza unui contract individual de munca semnat de cele doua parti, contract neinregistrat, doar semnat)
Inca o intrebare, mi-a venit acum in minte.
Exista un termen limita pentru a initia aceasta actiune in instanta, de la data incheierii contractului intre cele doua parti si conteaza ca angajatorul este din alta tara? (raportul de munca desfasurandu-se in Romania, pe baza unui contract individual de munca semnat de cele doua parti)
Multumesc.
La o noua analiza a situatiei s-a ajuns la concluzia ca ANAF nu are ce verifica, pentru ca este sigur ca nu s-a platit nici o contributie, nici un impozit nicaieri. Ce este de facut in acest caz?
Buna ziua,
Im primul rand as vrea sa spun direct ca o parte din vina pentru ce s-a intamplat apartine persoanei din aceasta relatare (s-a lasat pacalita, avand incredere in cealalta parte).
Problema este: in 2010 a semnat un contract individual de munca cu un angajator din alta tara, executia contractului, adica raportul de munca, avand loc in Romania, iar persoana figurand ca "angajat". Nu i s-a parut nimic suspect. In contract se specifica faptul ca s-a incheiat conform legilor din tara angajatorului. Promisiunile si asigurarile au fost in mare: contractul este perfect legal, se vor plati impozite si contributii la pensii/sanatate/etc in tara respectiva (la un moment dat i s-a spus ca si in Romania se vor plati). Insa intr-un context de imprejurari a avut nevoie la un moment dat de un act fiscal. Dupa multe munca de lamurire despre ce e vorba, cereri verbale, etc, cealalte parte a venit intr-un final cu raspunsul ca nu se poate, ca nu s-a platit nimic nicaieri (impozite, contributii), si cu explicatia ca persoana a lucrat de fapt tot acest timp ca "liber-profesionist", pana la incheierea contractului, fara sa stie.
Intrebarea mea este: ce se poate face in acest caz pentru rezolvarea situatiei, avand in vedere ca angajatorul nu si-a respectat promisiunile?