Bună ziua,
Părinții mei și ai fratelui meu au decedat în 2007&2014 .Avem un apartament de la ei și nu am început deschiderea succesiunii pana acum(5 ani jumate de la decesul mamei, și 12 ani de la decesul tatălui) . Eu și fratele meu locuim în UK și dorim sa facem toate actele legale la notar. Cat durează aceste acte? Trebuie sa fim prezenți în persoana sau putem împuternici pe altcineva pt a termina toate actele? Noi (eu și fratele) vom fi în România, o săptămână, în aceiași perioada pentru asta. Mulțumesc!
Nu am mai dus apometrele de aproape un an, m-am trezit cand le-am dus ca am trecuti in plus 50 mc - apa rece si 10 mc - apa calda, am platit tot. Acum cum recuperez acei mc pe care nu i-am consumat?
buna ziua,
sunt mama unui baietel de 3.6ani cu handicap grav. Pana la 3 ani am fost in concediu crestere copil cu handicap-a beneficiat de 600lei indemnitatie+200lei alocati+bugetul complementar 91 lei . Apoi de la 3ani, primeste indemnizatia de 520lei, bugetul complementar 91 lei si alocatia 84lei .Ce vroiam eu sa stiu e daca nu beneficiaza si de asistent personal pe langa indemnizatie? Am intrebat cand a facut 3 ani si mi s-a spus ca poate beneficia doar de una dintre ele: ori asistent , ori indemnizatia. Am vrut sa-mi bag eu cartea de munca ca si asist pers , dar mi s-a spus ca primaria numai are buget sa angajeze asiatenti, asa ca am ramas cu indemnizatia. Eu, cand a implinit 3 ani, mi-am dat demisia pt ca nu aveam cu cine sa-l las acasa. Stiu ca puteam prelungi pana la 7 ani, dar mi s-a sugerat sa nu mai tin locul ocupat in firma. Intrebarea mea e cum pot face sa beneficieze si de asistent pers si de indemnizatie? Eu vreau sa lucrez, nu ma intereseaza sa fie cineva din familie, ci doar o pers competenta care sa se ocupe de el cum trebuie,cat suntem la servici....stim cu totii ca-i criza, dar drepturile copilului cu handicap ar trebui respectate ! sincer, mie veniturile lui nu-mi ajung sa-i acopar necesitatile si sa-i asigur tot ce trebuie pt o dezv propice, asa cum merita! Multumesc anticipat pt atentia acordata topicului meu!