Bună ziua,
Părinții mei și ai fratelui meu au decedat în 2007&2014 .Avem un apartament de la ei și nu am început deschiderea succesiunii pana acum(5 ani jumate de la decesul mamei, și 12 ani de la decesul tatălui) . Eu și fratele meu locuim în UK și dorim sa facem toate actele legale la notar. Cat durează aceste acte? Trebuie sa fim prezenți în persoana sau putem împuternici pe altcineva pt a termina toate actele? Noi (eu și fratele) vom fi în România, o săptămână, în aceiași perioada pentru asta. Mulțumesc!
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa imputerniciti pe cineva prin procura speciala care sa fie in fata notarului la dezbaterea succesiunii.
O saptamana nu va va ajunge asa ca in acest timp va fi bine sa va orientati asupra persoanei/persoanelor care sa fie imputernicite si sa le faceti acele imputerniciri.
Dezbaterea unei succesiuni poate dura si 2 luni functie de actele neavute si care sunt necesare.
Va va informa exact notarul ce acte sunt necesare si cat costa.
Pentru o mai buna desfasurare a procedurii succesorale ar trebui sa va angajati avocat care sa va reprezinte si sa controleze strict ceea ce face notarul in privinta tuturor aspectelor relevante.
Daca veti fi reprezentati de avocat nu trebuie sa va prezentati personal la notar.
Suucesiune
ccrisa
Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti care sunt dezavantajele in cazul in care nu deschidem succesiunea in 6 luni.
Decesul tatalui meu a avut loc in februarie ... (vezi toată discuția)
Succesiune
ms6
Tatal meu a decedat in 2010; ramasi, sint eu, un frate, si mama. La 3 luni dupa deces, eu am contactat un notar cu intentia sa aflu ce documente sint necesare ... (vezi toată discuția)