avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suucesiune

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti care sunt dezavantajele in cazul in care nu deschidem succesiunea in 6 luni.
Decesul tatalui meu a avut loc in februarie 2009 iar fratele meu (frate de tata) nu este dispus sa deschidem succesiunea.
Suntem doar doi mostenitori: eu si fratele meu.


Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:16, 13 Iunie 2009
neaparat deschideti succesiunea prin instanta daca fratele dvs nu este de acord deoarece mai tarziu v-ar putea el invoca exceptia prescrieirii drept. la optiune succesorala

av.m.vasilescu
Sfatul meu este sa deschideti procedura, spre binele d-voastra. Oricare dintre mostenitori va deschide procedura efectele se rasfrang asupra tuturor mostenitorilor.
buna ziua ,sfatul meu ca si avocat este sa deschideti procedura dar la notar pentru ca exista si niste scutiri de taxe in primele 6 luni ,mergeti si vedeti iar in cazul in care fratele nu este deacord apelati la un avocat si intentati actiune in instanta unde se poate sa va intelegeti si pe cale amiabila astfel ca puteti incheia o tranzactie .

av d homeag
Va sfatuiesc sa dati o declaratie la notar de acceptare a succesiunii in termen de 6 luni de la deschiderea acesteia (de la deces).
Iar apoi, daca fratele nu doreste dezbaterea succesiunii, puteti intenta actiune judecatoreasca de partaj succesoral...
Va multumesc pentru raspunsuri.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez in cazul in care fratele meu nu imi va da copiile actele necesare.
Eu am doar o copie a certificatului de deces al tatalui.
Declaratia de acceptare a succesiunii se poate da si fara actele proprietatilor ce urmeaza a fi mostenite?
Numai bine!

Alte discuții în legătură

Succesiune. ajutati-ma va rog. sava88 sava88 In urma cu aproape 4 luni tatal meu a decedat. Acesta detinea 2 aprtamente dintre care unul l-a trecut pe numele fratelui meu in urma cu cativa ani buni, ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vasile MARIAN Vasile MARIAN la moarte tatalui ( 1977) nu sa facut succesiune in 2008 luna noiembrie mama mea a decedat raminind mostenitori 6 frati din care unul locuieste la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Succesiune lupascu lupascu Buna ziua, am si eu doua intrebari si sper din tot sufletul sa ma ajutati, prima intrebare: pentru a deschide succesiune in primele 6 luni de la decesul ... (vezi toată discuția)