avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate pintiliemirceadorin

Activitate pintiliemirceadorin

Răspuns la discuția Anulare decizie de pensie
Stimata Dna Avocat Gabriela Pantea ,

Ma asteptam sa comentati ceea ce am afirmat mai sus. Aproape 600 de utilizatori vor sa cunoasca o parere autorizata
Am noutati pe care doresc sa vi le impartasesc. La al doilea termen, in instanta, CJPensii a venit cu o intampinare care lamureste totul . Decizia despre care vorbeam este acum denumita in clar : “DECIZIE DE RESPINGERE A CERERII DE PENSIONARE “ , editata pe formular tipizat specific pentru decizia de revizuire.
Noutatea consta in faptul ca se cere instantei respingerea capatului de cerere prin care reclamantul ( adica subsemnatul ) am solicitat anularea deciziei de pensionare din 25 oct 2011, ca fiind ramasa fara obiect. Cum ar spune maestrul I.L. Caragiale despre decizia mea de pensie : “…este admirabila, e sublima , putem zice, dar lipseste cu desavarsire”.

Cu stima,
Răspuns la discuția Anulare decizie de pensie
Va rog sa ma lamuriti, care este semnificatia juridica a termenului :
” DECIZIE DE REVIZUIRE “ !
Legea 263/2010 art.106 (1) prevede : Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii,…, in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii.
Legea 263/2010 art. 107 (1) prevede : In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii,…, opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.”

Intrebare : Este legal ca o decizie de revizuire sa anuleze o cerere de pensionare , cerere depusa cu 142 de zile inainte? Mentionez ca aceasta cerere a fost admisa prin decizie de pensie , emisa de CJPensii , in termenul legal de 45 de zile de la data inregistrarii.

Intrebare : Este legal ca o decizie de revizuire sa anuleze calitatea de pensionar care odata obtinuta a produs efecte juridice precum incetarea contractului de munca ?

Am sa fac un scurt rezumat al spetei mele :
1. La data de 5 oct.2011 am depus cererea de pensionare , la CJPensii.
2. La data de 25 oct 2011, CJPensii se pronunta emitand Decizia de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani si 6 luni ( conf.L263/2010 art.106 (1) , dar conditioneaza punerea in plata a deciziei de prezentarea unor tabele in care eu sa figurez ca am lucrat in gr. a II-a (cerinta abuziva intrucat L 263/2010 art.103(2) si Normele de aplicare a L263/2010 art.77(1) precizeaza foarte clar ce documente se depun de catre solicitant la dosarul pentru pensionare ).
3. La data de 16 noi 2011 am depus o contestatie la CCC pentru nepunerea in plata a deciziei de pensionare ( conf. L263/2010 art.141(1) ).
4. La data de 27 ian 2012 am deschis actiune in justitie la Tribunal (termenul legal in care trebuia sa primesc raspuns la contestatie expirase de mult ) , avand drept solicitare : punerea in plata a deciziei de pensionare.
5. La data de 15 febr 2012 primesc , in sfarsit, dupa 90 de zile , Hotararea CCC prin care , in loc sa mi se dea o solutionare la contestatia mea privind punerea in plata a hotararii de pensie (L263.2010 art.105) , este contestata una din adeverintele mele de munca in gr. a II-a , adeverinta care fusese valorificata de CJPensii . Comisia Centrala de Contestatii dispune revizuirea Deciziei de pensionare cu valorificarea acelei adeverinte in conditii normale de munca.
Pe cale de consecinta, prin aplicarea acestei hotarari, reducerea varstei standard de pensionare nu se mai face cu 4 ani si 6 luni , ci doar cu 2 ani si 6 luni. Cu alte cuvinte, mai trebuie sa lucrez inca 2 ani pentru pensionare la limita de varsta.
6. La data de 25 februarie 2012 CJPensii emite , in baza Hotararii CCC , DECIZIA RECTIFICATIVA .
Intradevar, nu este prevedere legala care sa interzica emiterea deciziei rectificative pana la transarea cauzei in instanta , dar exista o lege nescrisa : LEGEA BUNULUI SIMT . . . .. CJPensii si-a exprimat punctul de vedere prin emiterea Deciziei de pensie , la fel si Comisia care a considerat ca, CJPensii a gresit . Acum era randul justitiei .
CJPensii si Comisia se joaca de-a deciziile si hotararile, iar eu stau, ma uit la ei si ma intreb : cine i-a pus in functii pe oamenii acestia si ale cui interese servesc ei ?
Asa numita decizie rectificativa nu modifica drepturile de pensie , ci pur si simplu , citez :
“ SE RESPINGE CEREREA DE PENSIONARE “ DEPUSA DE SUBSEMNATUL PE 5 OCTOMBRIE 2011.

Intrebare : cu tot respectul , va rog sa-mi spuneti si mie care este prevederea legala prin care o cerere de pensionare poate fi respinsa dupa 142 de zile, printr-o decizie rectificativa ?

Atentie !!!
Mentionez ca , in conformitate cu prevederile legale , CJPensii ar fi putut emite o Decizie rectificativa de pensionare anticipata partiala , la care am dreptul , incepand cu data de 5 octombrie 2011 , dar NU a facut-o.
7. Intrebare : Ce urmeaza acum ? Am intrat intr-un cerc vicios. O iau de la capat cu contestatia si la al doilea termen , la tribunal, ce solicit ?
8. Intrebare : Si daca voi contesta Decizia de rectificare , ce sa contest de fapt ? Punerea in practica a HCCC de catre CJPensii ? Si unde ? Tot la Comisie ? Mi se pare ridicol, mai ales ca Hotararea CCC se contesta in instanta, conf. legii.

Imi cer scuze ca am scris asa mult , dar , va rog sa ma lamuriti , Dna Gabriela Pintea !
Cu stima,
Schimbarea destinatiei unei construictii nu este o treaba foarte simpla.
Mai intai trebuie sa va prezentati la primarie la serviciul urbanism si sa faceti o cerere pentru obtinerea unui certificat de urbanism prin care sa solicitati acest lucru.
Dupa obtinerea certificatului de urbanism favorabil , caci e posibil sa nu vi se aprobe aceasta schimbare de destinatie , va trebui sa luati legatura cu proiectantul initial al cladirii pentru a intocmi proiectul faza DTAC. Tot proiectantul este acela care va va spune ce modificari ar trebui facute pentru ca acea cladire sa indeplineasca cerintele legii pentru a fi utilizata ca locuinta.
In faza urmatoare , urmeaza sa faceti o noua cerere pentru obtinerea autorizatiei de construire in vederea schimbarii destinatiei cladirii.
Toate aceste aspecte este bine sa le discutati cu proiectantul Dvs care este in tema.
Mult succes !
Răspuns la discuția Anulare decizie de pensie
Cu ocazia Zilei de 8 Martie , doresc tuturor doamnelor si domnisoarelor , care modereaza subiectele postate pe forum , o primavara frumoasa , sanatate si implinirea tuturor dorintelor ."La Multi Ani !
=D>
Răspuns la discuția Anulare decizie de pensie
Aveti dreptate, am citit si eu legea cu atentie. Dar, mai este un aspect.
C.J.Pensii a primit citatia , de la Tribunal , prin care subsemnatul am deschis o actiune in justitie impotriva acesteia . Primul termen a fost pe 21 februarie a.c., termen la care CJPensii nu s-a prezentat in instanta.
Cu toate acestea, in urma primirii Hotararii C.C.C. , hotarare care nu are caracter jurisdictional (Legea 263/2010 art.149(2) , CJPensii s-a “grabit” in mod nejustificat si pe 25 februarie a.c. a emis o decizie de revizuire.
Parerea mea este ca , in conformitate cu Legea 263/2010 art. 151 (2) , CJPensii avea obligatia sa astepte termenul legal de 30 zile in care legea imi da dreptul sa atac Hotararea CCC in instanta judecatoreaca competenta si abea dupa aflarea hotararii definitive a instantei de judecata, sa se conformeze acestei hotarari a instantei judecatoresti.
Intrebare: Decizia de revizuire data de CJPensii in acest caz este legala ?
Inclin sa cred ca lipsa de profesionalism de care au dat dovada functionarii publici de la CJPensii inca de la inceput cand au solicitat abuziv, prin acel inscris in decizia de pensionare , conditionarea la plata a deciziei , aspect pe care CCC nici nu l-a bagat in seama , se manifesta si acum odata cu emiterea deciziei de revizuire.
Cum ramane cu afirmatia ca o decizie de pensie nu poate fi anulata ?
LEGEA 263/2010. Art. 107
(1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.
Intrebare : din acest articol de lege sa inteleg ca prin revizuire se poate anula decizia de pensie data intial ? Cu alte cuvinte : EU te-am facut pensionar si tot EU te fac SOMER !
Stimata Dna Gabriela Pintea, va rog sa comentati!
Cu stima,
Răspuns la discuția Anulare decizie de pensie
Am sa continui povestea. Am avut primul termen in instanta pe data de 21 februarie a.c. Ca urmare a Hotararii C.C.C. a trebuit sa modificam actiunea, solicitand si admiterea adeverintei prinvind orele lucrate in program prelungit de 10 ore, cat si cea privind lucrul in gr. a II-a pentru perioada cat am detinut functii de conducere . In instanta, reprezentantul casei judetene de pensii nu s-a prezentat.
Acum vine partea interesanta. Pe 25 februarie a.c. primesc prin posta de la CJPensii o nou decizie rectificativa in care , atentie : “ se respinge cererea de pensionare a subsemnatului depusa in data de 5 octombrie 2011 “, cerere care a generat emiterea deciziei de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare ca urmare a lucrului in gr. a II-a.
Dupa 4 luni si 20 de zile in care am fost pensioner cu decizie in toata regula , primesc o decizie rectificativa in care mi se comunica ca se respinge cererea de pensionare , cu alte cuvinte : decizia rectificativa anuleaza decizia initiala si in acest moment sunt SOMER . HALAL NATIUNE !
Mai doresc sa mentionez ca , se putea da , chear in aceste conditii , o decizie rectificativa de pensionare anticipata partial la care am dreptul avand peste 35 de ani stagiu de cotizatie efectiva ( fara facultate si armata), dar NU, de ce sa se complice functionarii casei de pensii cu alte calcule !
Intrebare ( pentru Dna Gabriela Pintea si toti cei care citesc aceste randuri si au experienta in problema asta.) :
Conform L263/2010 art. 149 (1) aceasta decizie rectificativa trebuie contestata la Com Centrala de Contestatii in 30 de zile sau se transeaza la actiunea judecatoreasca pe care am deschis-o si care este in derulare ? Al doilea termen in instanta este pe 12 aprilie , iar cele 30 de zile de contestatie a deciziei rectificative expira pe 24 martie . Rog un raspund urgent si competent , daca se poate.
Asa este , cum ati scris. Dar, ma indoiesc ca darkynok doreste sa vanda flori sau carti intr-o toneta amplasata pe teren proprietate personala.
In alta ordine de idei, va rog sa faceti deosebirea dintre o toneta / sau pupitru si un chiosc .
Articolul mentionat de Dvs face referire , de regula , la teren apartinand domeniului public al localitatii si care urmeaza a fi inchiriat in scopuri precize ( vanzari flori, presa sau carti) pentru a simplifica procedura . El se aplica si pentru terenuri proprietate personala , dar nu cred ca cineva ar solicita asa ceva.
Nu va sfatuiesc sa construiti nici macar un grup sanitar de 1x1 mp pe terenul Dvs fara a avea autorizatie de construire . Nu glumesc . Daca nu veti avea minum 30 m de la constructia Dvs la fantana vecinului , pregatiti banii pentru amenda. Sa auzim numai de bine !
Functionarii publici de la primarie care raspund de modul de realizare a lucrarilor in termenul de valabilitate a autorizatiei nu isi fac treaba, sau nu ati primit Dvs citatia in care ei va solicita sa va prezentati la primarie in vederea regularizarii taxei de autorizare si intocmire a procesului verbal de receptie a lucrarilor executate.
Cititi cu atentie autorizatia de construire pe care o detineti si veti fi surprinsa sa constatati ca si Dvs. aveti obligatii in acest sens, asa ca nu mai pierdeti vremea si prezentati-va la primarie si declarati la impozitare imobilul. Veti plati din urma cu dobanzi si penalizari.
Daca nu ati terminat anumite lucrari , nu este nici o problema. Veti putea , oricand, sa solicitati o noua autorizatie de continuare lucrari si veti putea construi in deplina legalitate. Nu va recomand sa procedati altfel. Amenzile sunt mari . Succes !
De unde cunoasteti Dvs ca pentru amplasarea unui " chiosc gen termopan in curte " nu este nevoie de autorizatie de construire ? Nu informati omul gresit. La serviciul urbanism din cadrul primariei veti afla altceva. Vedeti ca amenzile sunt mari si urmeaza si demolarea.
Rezolvarea problemei sta in solicitarea si obtinerea unui certificat de urbanism in care sa primiti informatiile corecte, conform legii, privind cererea Dvs. Succes !
Puteti sa va adresati , cu o sesizare scrisa , primarului din localitatea Dvs. In cadrul oricarei primarii exista un serviciu care se ocupa cu administrarea strazilor si a circulatiei rutiere. In notiunea de strada intra si troturarele si parcarile . Veti primi in max.30 zile (conform legii) un raspuns si poate si o rezolvare favorabila . Va doresc succes .