Am fost concediat pe motive ce nu tin de persoana salariatului (art. 65)(restringerea activitatii din motive economice), si dupa 1-2 luni nu am primit plati compensatorii ( 1-2 salarii), desi contractul unic 2011-2014 specifica asta, la fel si contractul pe ramura, iar contractul pe societate nu a fost reinnoit din noiembrie pentru ca specifica despre 2 salarii compensatorii. Ce variante am pentru a-mi primi drepturile?
Buna ziua.
Acum 2 zile am primit un preaviz desfiintare a postului meu (cercetator stiintific) fara numar de intrare, fara sa specifice unde, cind pot depune contestatie. Din 35 salariati, aprox 8 au primit acest preaviz, concediere pt. motive ce nu tin de angajat (art. 65 alin 1 Codul Muncii) , motive economice, nefiind nici un alt post vacant in unitate. Administratorul (director general) a refuzat sau amanat prelungirea contractului colectiv la nivel de unitate care e expirat de peste 1 luna, deci nu exista nici reprezentanti salariali. Contractul la nivel de ramura,(electrotehnica) in vigoare, interzice reducerile de personal cu o luna inainte de sarbatorile religioase, precum si in perioada negocierilor (care sunt anuntate saptamana viitoare). Deci directorul a hotarat posturile care se restructureaza fara reprezentanti salariali, nu avem contract la nivel de societate, mai am zile de concediu pe 2011 neefectuate, am fost sicanat pentru a imi da demisia de multi ani (exista muncitori, subingineri, ecomomisti, bibliotecara cu salarii peste al meu) avem 5 economisti la 35 oameni , posturi care nu se restructureaza, 4 directori unul pensionar reangajat, persoane fara copii in intretinere (eu am 1), persoane care pot iesi la pensie anticipat, persoane a caror sotie lucreaza la noi in unitate, persoane care cumuleaza mai multe functii. Nu am primit nici o decizie. Ce sa fac?
Va multumesc pentru rabdare si eventualele raspunsuri.