avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Activitate bogdanal01

Activitate bogdanal01

Am fost concediat pe motive ce nu tin de persoana salariatului (art. 65)(restringerea activitatii din motive economice), si dupa 1-2 luni nu am primit plati compensatorii ( 1-2 salarii), desi contractul unic 2011-2014 specifica asta, la fel si contractul pe ramura, iar contractul pe societate nu a fost reinnoit din noiembrie pentru ca specifica despre 2 salarii compensatorii. Ce variante am pentru a-mi primi drepturile?
multumesc :)
multumesc
Buna ziua.
Acum 2 zile am primit un preaviz desfiintare a postului meu (cercetator stiintific) fara numar de intrare, fara sa specifice unde, cind pot depune contestatie. Din 35 salariati, aprox 8 au primit acest preaviz, concediere pt. motive ce nu tin de angajat (art. 65 alin 1 Codul Muncii) , motive economice, nefiind nici un alt post vacant in unitate. Administratorul (director general) a refuzat sau amanat prelungirea contractului colectiv la nivel de unitate care e expirat de peste 1 luna, deci nu exista nici reprezentanti salariali. Contractul la nivel de ramura,(electrotehnica) in vigoare, interzice reducerile de personal cu o luna inainte de sarbatorile religioase, precum si in perioada negocierilor (care sunt anuntate saptamana viitoare). Deci directorul a hotarat posturile care se restructureaza fara reprezentanti salariali, nu avem contract la nivel de societate, mai am zile de concediu pe 2011 neefectuate, am fost sicanat pentru a imi da demisia de multi ani (exista muncitori, subingineri, ecomomisti, bibliotecara cu salarii peste al meu) avem 5 economisti la 35 oameni , posturi care nu se restructureaza, 4 directori unul pensionar reangajat, persoane fara copii in intretinere (eu am 1), persoane care pot iesi la pensie anticipat, persoane a caror sotie lucreaza la noi in unitate, persoane care cumuleaza mai multe functii. Nu am primit nici o decizie. Ce sa fac?
Va multumesc pentru rabdare si eventualele raspunsuri.