avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plati compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plati compensatorii

Am fost concediat pe motive ce nu tin de persoana salariatului (art. 65)(restringerea activitatii din motive economice), si dupa 1-2 luni nu am primit plati compensatorii ( 1-2 salarii), desi contractul unic 2011-2014 specifica asta, la fel si contractul pe ramura, iar contractul pe societate nu a fost reinnoit din noiembrie pentru ca specifica despre 2 salarii compensatorii. Ce variante am pentru a-mi primi drepturile?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 16 Februarie 2012
1. Care contract unic 2011/2014 prevede asa ceva? ... daca va referiti la CCMN 2011/2014 acesta nu este valabil, intrucat nu a intrat in vigoare.

2. Daca exista alt ccm aplicabil angajatorului sau daca in reg.intern este prevazuta acordarea de salarii compensatorii atunci angajatorul este obligat sa le acorde.

3. Impotriva refuzului angajatorului de a va plati salarii compensatorii puteti promova o actiune in instanta in termen de 6 luni de la data incetarii raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii edy_psx edy_psx Care este numarul de salarii compensatorii pe care un angajator este obligat sa il plateasca unui angajat concediat cu art.65, se ofera in functie de anii ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 ANCA PATRICIU ANCA PATRICIU Stiti cumva daca contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 s-a semnat? (vezi toată discuția)
Concediere in timpul concediul de crestere copil se incheie cu salariu compensator ??? mihaelacrachina mihaelacrachina Sunt in concediul de crestere copil si am fost concediata cu 65 ( 1 ) din codul muncii. pot sa beneficiez de salariu compensator si ce demersuri trebuie sa ... (vezi toată discuția)