avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii

Care este numarul de salarii compensatorii pe care un angajator este obligat sa il plateasca unui angajat concediat cu art.65, se ofera in functie de anii lucrati in cadrul firmei sau dupa vechime sau cum , va rog sa ma lamuriti ca sa stiu ce discutie sa am cu patronul.
Cel mai recent răspuns: edy_psx , utilizator 11:48, 1 Februarie 2010
CCM unic Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

In CCM la nivel de unitate puteti avea alte prevederi mai avantajoase.
Daca nu exista CCM la nivel de unitate care sa prevada numarul, se aplica CCM pe ramura sau CCMN. In CCMN este prevazut min.un salariu.
In CCm nu specifica nimic referitor la salariile compensatorii,inseamna ca nu voi primi decit unul singur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere colectiva elagrosu elagrosu In cazul concedierii colective se beneficiaza de un numar de salarii compensatorii , as vrea sa stiu daca la calcul este folosit salariul de incadrarae al ... (vezi toată discuția)
Reducere post - salarii compensatorii ? raluiulia raluiulia Buna ziua, in momentul actual sunt angajata la o firma aflata in insolventa , care mi-a redus postul cu trimitere in somaj. Sunt in perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)