avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

In cazul concedierii colective se beneficiaza de un numar de salarii compensatorii , as vrea sa stiu daca la calcul este folosit salariul de incadrarae al persoanei ?
In CCM se face referire " Valaoarea salariilor compensatorii se va calcula in baza salariului de baza brut conform cu anexa cu grilele de salarii" ?

Va multumesc anticipat si va doresc un Craciun fericit plin de caldura si dragoste in jurul dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:11, 25 Decembrie 2009
In cazul concedierilor salariatii beneficiaza da salarii compensatorii in cuantumul si numarul prevazut in CCM aplicabil (unitate sau ramura). Daca nu exista CCM aplicabil se aplica prevederile CCMN:
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
In privinta calculului, sunt unitati care au negociat la nivelul salariului mediu pe unitate altii la nivelul salariului de baza al salariatului concediat. De retinut ca prevederile din CCM pe unitate nu pot fi inferioare prevederilor de la CCM ramura sau national.
elagrosu a scris:

In cazul concedierii colective se beneficiaza de un numar de salarii compensatorii , as vrea sa stiu daca la calcul este folosit salariul de incadrarae al persoanei ?
In CCM se face referire " Valaoarea salariilor compensatorii se va calcula in baza salariului de baza brut conform cu anexa cu grilele de salarii" ?

Va multumesc anticipat si va doresc un Craciun fericit plin de caldura si dragoste in jurul dumneavoastra

Tot in CCM trebuia sa se prevbada si modul de acordare a acestor salarii compensatori.
In unele CCM , numarul salariilor compensatorii difera in functie de vechimea in munca.
Pentru calculul acestora se ia in considerare salariul de incadrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensator ioni10 ioni10 Buna seara! Am fost disponibilizat dar fara a ni se acorda vreun salariu compensator. As dori sa stiu daca acordarea salariului compensator este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii edy_psx edy_psx Care este numarul de salarii compensatorii pe care un angajator este obligat sa il plateasca unui angajat concediat cu art.65, se ofera in functie de anii ... (vezi toată discuția)