avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reducere post - salarii compensatorii ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reducere post - salarii compensatorii ?

Buna ziua,
in momentul actual sunt angajata la o firma aflata in insolventa , care mi-a redus postul cu trimitere in somaj. Sunt in perioada de preaviz acordata de firma. Doresc sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii in urma disponibilizarii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluiulia , utilizator 10:41, 16 Noiembrie 2009
Da, aveti dreptul.
Cf art. 78 (1) din CCMUN aveti dreptul la cel putin 1 salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi
Multumesc!

Inca o intrebare : este 1 salar sau difere in functie de ramura in care este incadrata activitarea firmei ? CAEN-ul firmei este 4673 - Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare .


Daca nu exista un CCM la nivel de ramura sau subramura, atunci veti lua in considerare prevederile CCMUN.
CCM unic la nivel national prevede acordarea unui salariu compensator conform
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.

Daca exista CCM la nivel de ramura/CCM la nivel de unitate acestea pot prevede drepturi mai avantajoase decat CCM unic la nivel national,in caz contrar beneficiati de un salariu cxompensator,in afara drepturilor cuvenite la zi.

Facti o cerere in care solicitati plata unui salariu compensator in conformitate cu Art. 78. - (1) din CCM unic la nivel national 2007-2010.
Ultima modificare: Luni, 16 Noiembrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane
CCMUN pe anii 2007-2010 prevede 1 salariu compensatoriu, dvs puteti negocia la mai multe salarii daca se poate.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii?! LianaPin LianaPin Buna ziua, Am fost concediata de la o firma. As dorii sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii. Nu este vorba de concediere colectiva. Va ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii daniela20 daniela20 Puteti sa-mi spuneti codul caen 4791 unde se incadreaza?La productie ,comert,etc?Si daca firma care are acest cod este obligata la plati compensatorii?In ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)