Buna ziua,
in momentul actual sunt angajata la o firma aflata in insolventa , care mi-a redus postul cu trimitere in somaj. Sunt in perioada de preaviz acordata de firma. Doresc sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii in urma disponibilizarii?
Inca o intrebare : este 1 salar sau difere in functie de ramura in care este incadrata activitarea firmei ? CAEN-ul firmei este 4673 - Comert cu ridicata al materialului lemnos si a materialelor de constructie si echipamentelor sanitare .
CCM unic la nivel national prevede acordarea unui salariu compensator conform
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Daca exista CCM la nivel de ramura/CCM la nivel de unitate acestea pot prevede drepturi mai avantajoase decat CCM unic la nivel national,in caz contrar beneficiati de un salariu cxompensator,in afara drepturilor cuvenite la zi.
Facti o cerere in care solicitati plata unui salariu compensator in conformitate cu Art. 78. - (1) din CCM unic la nivel national 2007-2010.
Art 65
ContSters75393
Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)