avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii?!

Buna ziua,


Am fost concediata de la o firma. As dorii sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii. Nu este vorba de concediere colectiva.

Va multuemsc anticipat.
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 09:58, 20 Mai 2010
conform CCMUN, aveti dreptul la cel putin un salariu.
daca in CCM la nivel de ramura sau de unitate, se prevede ca aveti dreptul la mai multe salarii, atunci se vor aplica acestea din urma.
CCMUN 2007-2010

Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci când încetarea contractului individual de muncă a intervenit ca urmare a unor motive ce nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensator ioni10 ioni10 Buna seara! Am fost disponibilizat dar fara a ni se acorda vreun salariu compensator. As dori sa stiu daca acordarea salariului compensator este obligatorie ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii daniela20 daniela20 Puteti sa-mi spuneti codul caen 4791 unde se incadreaza?La productie ,comert,etc?Si daca firma care are acest cod este obligata la plati compensatorii?In ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)