Stie cineva daca s-au schimbat lucrurile intre timp? S-a publicat CCMN-ul in Mon. of?
Si mai am o intrebare: daca CCMN nu este publicat, CCM la nivel de ramura nu exista si nici la nivel de unitate, in firma in care lucrez, atunci, pentru desfiintare post, eu beneficiez de salariu compensatoriu? Si daca da, in baza care-i legi?
Tin sa mentionez ca firma are peste 21 angajati si nu exista contract colectiv de munca la nivel de unitate. Ma pot concedia prin desfiintare post?
Astept raspuns. Multumesc anticipat!
P.S.: Am uitat sa mentionez ca s-a negociat contractul colectiv de munca la nivel de unitate dar nu au ajuns la nicio intelegere.
1. De la 01.01.2011 nu mai exista CCMN .... proiectul aflat pe INTERNET la data respectiva nu a mai fost inregistrat la Ministerul Muncii.
2. Salariile compensatorii se pot acorda daca acordarea lor este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia ... in lipsa unor astfel de prevederi, acestea se pot acorda in urma unor negocieri individuale cu angajatorul.
3. Angajatorul, in conditiile prevazute de lege, poate concedia salariatii prin desfiintarea unor posturi.
Desfiintare post
nick20_2005
Buna ziua! Am fost anuntat ca se va desfiinta postul(programator IT), dupa aprox 1 an de la angajare, insa nu am primit inca o notificare in scris. Conform ... (vezi toată discuția)
Despre ccmn
teisoara
Buna ziua,
va rog frumos ,contractul colectiv de munca unic la nivel national 2011-2014 mai este valabil ?Care este CCMN in baza caruia se acorda salarii ... (vezi toată discuția)