avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate MagdaPopa

Activitate MagdaPopa

Stimate doamne avocat,
Va multumesc pentru toate mesajele dumneavoastra, pentru toate detaliile personale si juridice. Asa cum am specificat copilul are toate conditiile de dezvoltare necesare si nu consider, personal, ca in acest moment este necesara plata unor obligatii de catre tata. Continui sa sustin acest lucru indiferent de opinia dumneavoastra personala. Intrebarea mea a fost strict cu privire la legislatie si am inteles din informatiile trimise mai sus ca nu exista o modalitate unica de abordare a acestei chestiuni, ea fiind definita in urma discutiei cu o persona autorizata / avocat.
O dupa amiaza placuta,
Magda Popa
Detaliile trimise imi sunt de real folos, deoarece doresc sa cunosc sa cunosc legislatia in acet caz delicat, in care ceea ce poate fiecare nu a condus la o intelegere si a trebuit stabilit in instanta. Pe de alta parte nu doresc sa fortez tatal copilului sa faca sacrificii inutile pentru un copil care are din partea mea atentia si sustinerea necesara.
In ceea ce detaliati dvs. mai sus, inteleg ca pentru recuperarea platii pensiei trebuie actionat in instanta pentru manedarea tertului proprit (in acest caz unul si acelasi cu tatal copilului); iar sumele achitate ocazional de tata se pot scadea / nu se pot scadea din suma pensiei alimentare, decizia fiind una de ordin personal, nu al instantei.
Va multumesc, din nou pentru raspuns si doresc sa revin pentru a ma lamuri asupra unui aspect.
In cazul in care parintele care trebuie sa plateasca pensia alimentara, a platit ocazional cateva cheltuieli ale copilului, aceste cheltuieli se scad din valoarea pensiei alimentare pe luna respectiva? Este foarte important acest aspect intrucat poate exista varianta ca in urma plangerii penale pe care o pot depune, se vor lua in considerare si aceste cheltuieli.

Multumesc,
Magda Popa
Exista Hotarare a instantei, trimisa pe adresa companiei unde lucreaza (este administratorul ei si adresa este cea de domiciliu).

Imi putei spune, va rog, daca cheltuielile ocazionale (contributie la fondurile scolare, de exemplu), pe care tatal le-a facut pentru copil, se scad din cuantumul pensiei?
Multumesc!
Buna ziua,

In urma divortului copilul a ramas cu domiciliul la mama, stabilindu-se o pensie alimentara ce trebuie platita de tata. In ultimele 3 luni, pensia nu a fost platita, dar tatal a contribuit sporadic la alte cheltuieli (de ex. fondul clasei etc).
As vrea sa stiu daca aceste cheltuieli se scad / se deduc din pensia alimentara si cum trebuie procedat pentru a-l convinge pe tata sa plateasca pensia?
Va multumesc,
Magda Popa
Răspuns la discuția Partaj - dobandire locuinta
Va multumesc!
Răspuns la discuția Partaj - dobandire locuinta
Stimata Doamna Cazacu,
Revin cu detaliile: Partajul a fost incheiat prin acord, semnat in fata Judecatorului, cu ocazia primului termen. Ce reprezinta sulta si cum / cand este calculata? In Hotararea de divort si de partaj nu este mentionata.

As vrea sa cunosc ce trebuie facut dupa incheierea partajului (in urma divortului) pentru a putea deveni proprietar unic al unei locuinte ce a fost pe numele ambilor soti. In urma partajului a fost stabilit ca locuinta sa ramana numai a unuia dintre parti. Hotararea Judecatoareasca (atat divort cat si partaj) a ajuns prin posta in urma cu 30 de zile calendaristice.

Va multumesc!

VA multumesc!
As vrea sa cunosc ce trebuie facut dupa incheierea partajului (in urma divortului) pentru a putea deveni proprietar unic al unei locuinte ce a fost pe numele ambilor soti. In urma partajului a fost stabilit ca locuinta sa ramana numai a unuia dintre parti. Hotararea Judecatoareasca (atat divort cat si partaj) a ajuns prin posta in urma cu 30 de zile calendaristice.

Va multumesc,
Magda Popa