avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Legalizarea hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Legalizarea hotararii judecatoresti

As vrea sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati in legalizarea Hotararii de Divort. Menionez ca de la primirea prin posta a acesteia au trecut 30 de zile calendaristice.

Va multumesc,
Magda Popa
Cel mai recent răspuns: MagdaPopa , utilizator 13:34, 15 Mai 2012
mergeti la arhiva judecatoriei in cauza si vedeti daca sa depus recurs sau nu .... si apoi faceti o cerere de legalizare, inainte de a merge la judecatorie platiti la taxe si impozite o taxa de 2 lei si cumparati de la posta romana un timbru de 0,15 lei bafta
Verificati la judecatorie daca au primit ambele dovezi de comunicare si s-a exercitat calea de atac(in cazul divortului termenul de apel este de 30 de zile de la comunicare).Daca hotararea nu a fost apelata si a expirat termenul de apel, o puteti legaliza .Este necesar sa faceti o cerere la Judecatoria care a solutionat cauza, prin care sa solicitati legalizarea acelei hotarari, precum si trecerea mentiunii ca aceea hotarare este definitiva si irevocabila. Hotararea primita de la aceea instanta, insotita de o taxa judiciara de timbru de 2 lei (se achita la cec sau la DITL Primarie) , precum si de un timbru judiciar de 0,15 lei, atasate cererii, se depun la registratura judecatoriei.In functie de volumul de munca al functionarelor de acolo, se poate legaliza in aceeasi zi ori in cateva zile
VA multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalizare hotarare judcatoreasca ContSters159553 ContSters159553 buna ziua, au trecut cele 30 zile de la primirea hotararii judecatoresti .va rog sa-mi spuneti si mie cum procedez pentru legalizarea acesteia, ce taxe ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? danyela78 danyela78 buna ziua divortul meu s.a terminat...mi.a ajuns acasa comunicarea cu termen de apel in 30 de zile...care au expirat fara ca paratul sa faca apel...ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Hotararea de divort ina-ina ina-ina Buna ziua! Am nevoie de ajutor, doresc informatii despre lagalizarea unei hotarari de divort, as vrea sa stiu costurile la care se ridica si ce implica, sunt ... (vezi toată discuția)