avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... anulare amenda
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

anulare amenda

buna ziua!
la primaria orasului figurez cu o amenda ratb care este in istanta pentru contestare. cum trebuie sa procedez ca dupa ce se va da sentinta (favorabila mie bineinteles)?
Cel mai recent răspuns: marianicolescu , utilizator 17:17, 20 Noiembrie 2012
Legalizati hotararea si o depuneti la primarie pentru a se sterge amenda.
mutumesc frumos! legalizarea se face la judecatorie?
Da, se face o cerere la judecatorie. Platiti o taxa de timbru de 2 lei si timbru judiciar de 0,15 lei.
Buna seara!
Revin din nou cu cateva intrebari pt ca au trecut 15 zile de cand a fost eliberata hotararea judecatoreasca si am cateva nelamuriri. Dupa cum am mentionat ,figurez cu o amenda (primaria Pitesti) pe care am contestat-o la judecatoria sect 6. Am castigat procesul,s-a emis hotararea aferenta si am asteptat 15 zile ca ea sa devina definitiva si irevocabila. Pentru anularea amenzii am inteles ca trebuie sa ma prezint la primarie cu o copie legalizata a acestei hotarari. pana aici am inteles perfect,nelamuririle acum urmeaza:
- pentru legalizare ma prezint cu hotararea primita acum 15 zile impreuna cu o cerere de legalizare cu aplicarea mentiunii definitiva si irevocabila?*
- atasez taxa de timbru de 2 lei care se achita la cec sau Ditl primarie (intrebarea este Bucuresti sau orasul unde am resedinta din CI,Pitesti?)
- timbru de 0.15 lei de la Posta?
- cu toate aceste hartii am prezint la Registratura jud Sect 6?
Am interles ca legalizarea dureaza cateva zile. Ma anunta ei cand este gata sau ma duc eu dupa ea?
*Trebuie sa mai astept sa-mi vina acasa o noua hotarare in care sa fie mentionat ca este definitiva si irevocabila sau ma prezint cu ce am?

Am pus atatea intrebari pt ca prefer sa stiu tot ce se poate sti pt k angajatii de la judecatoria respectiva sunt foarte scumpi in a oferi informatii. pe mine m-au trimis la avocat

Multumesc anticipat pt orice informatie care poate risipi din ceata ce inconjoara acest subiect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)
Legalizare hot. de divort gangan gangan Rugaminte, doresc sa legalizez hotararea de divort, pronuntata de judecatoria sect. 3 si nu stiu unde sa platesc taxa de timbru judiciar, la trezoreria sect.3, ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)