Rugaminte, doresc sa legalizez hotararea de divort, pronuntata de judecatoria sect. 3 si nu stiu unde sa platesc taxa de timbru judiciar, la trezoreria sect.3, administratia financiara a sect.3 sau la cec? Deasemeni, va rog, sa-mi spuneti care sunt costurile acestei legalizari. Multumesc,
Mergeti la Judecatoria unde s-a pronuntat hotararea de divort pentru a se face mentiunea ca este definitiva. Nu trebuie legalizata . Potrivit art. 3 lit. t din Legea taxelor de timbru, cererile pentru eliberarea de catre instantele judecatoresti de copii de pe hotararile judecatoresti, cu mentiunea ca sunt definitive sau irevocabile se taxeaza cu taxa judiciara de timbru de 2 lei.
Taxa de timbru se plateste la casieria Primariei sectorului 3 sau la Trezorerie, nicidecum la AFP sau CEC.
Pentru legalizarea hotararii judecatoresti ca definitiva si irevocabila achitati o taxa de 2 lei la caseria Primariei si va mai trebuie un timbru judiciar de 0,15 lei.
Model de cerere
vicar
Buna ziua,
am cautat pe portalul instantelor un model de cerere pentru eliberare copie hotarire de divort cu mentiunea definitiva si irevocabila si nu am ... (vezi toată discuția)