avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Activitate Sweets

Activitate Sweets

Prin curatela, bunica reprezinta interesele mamei minore pana la majoratul acesteia. Va incasa alocatia de stat si indemnizatia de crestere a copilului pe numele dansei pana la implinirea varstei de 18 ani a mamei copilului, moment in care mamica devenita majora va putea deveni titular de drept al alocatiei de stat pentru copilul sau printr-o modificare efectuata direct printr-o cerere la AJPS.
Domnul Tudor Valeriu are dreptate, insa as mai dori sa adaug o precizare. Mamica fiind minora, est nevoie de curatela, pe numele bunicii. Aceasta nu se mai face la autoritatea tutelara din cadrul primariei de domiciliu, ci la tribunal. Este o procedura simpla, insa necesara.
Si bunica ar putea beneficia de indemnizatie, insa daca mama copilului a frecventat fara intrerupere invatamantul de zi si este indreptatita la indemnizatie, este pacat ca aceasta sa-si suspende activitatea.
In ceea ce priveste AJPS, va puteti adresa acestei institutii doar pentru sfaturi, depunerea dosarelor pentru alocatie si indemnizatie fiind posibila doar la primaria de domiciliu.
Speta este urmatoarea:
Un functionar public a solicitat suspendarea raportului de serviciu in conformitate cu art. 95, alin (1), lit. c din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici si anume:
Raportul de serviciu se suspendă la iniţiativa funcţionarului public în următoarele situaţii:
c) desfăşurarea unei activităţi în cadrul unor organisme sau instituţii internaţionale, în alte situaţii decât cele prevăzute la art. 94 alin. (1) lit. c);
Suspendarea a fost solicitata pentru desfasurarea unor studii de master in administratie publica, la o universitate din strainatate.
Suspendarea i-a fost refuzata pe motive de deficit de personal, chiar daca in institutie exista mai multe cazuri de suspendare recente, pe motive mai putin intemeiate.
In acest caz, legea spune ca suspendarea se constata, nu se aproba.
Daca persoana respectiva a plecat sa-si urmeze cursurile masterale, ea lipseste nemotivat sau nu de la servici? Ce inseamna mai exact se constata?
Multumesc mult pentru orice sfat si e cam urgent #-o