avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate raynman_

Activitate raynman_

Urmatorul caz : sunt patru frati . La moartea primului parinte NU se deschide succesiunea. La moartea celui de-al doilea parinte se deschide succesiunea si unul dintre frati Renunta la succesiune prin neacceptare (figureaza ca strain prin neacceptare pe certificatul de mostenitor incheiat la notariat.)
DUPA 1989, la cca 10 ani distanta de primul deces, fratii deschid succesiunea pentru primul parinte decedat , succesiune la care participa si cel care initial renuntase.
Intrebari : 1.Care este % la care are drept fratele renuntatar? Cum trebuie calculata partea acestui frate ? Fratii pot "uita"/ sa nu tina seama de aceasta renuntare? Cum? 2. Este legal certificatul de mostenitor eliberat dupa renuntare si dupa trecerea celor 6 luni pentru deschiderea succesiunii?

Multumesc anticipat !!!
As dori un sfat in urmatoarea problema : suntem in acest moment 2 proprietari pe un teren. Utilitatile , respectiv apa,canalizare ,gaze si curent, vin de la strada pana la proprietatea vecinului ,trecand prin curtea "fosta comuna" , care actualmente este proprietatea mea . (Am dobandit de curand titlul de proprietate).Pe proprietatea mea doresc sa ridic o constructie. Cum trebuie procedat? Imi trebuie acordul vecinului pentru ridicarea constructiei? Sunt obligat sa-i asigur utilitatile in continuare sau pot sa-l oblig/determin sa-si faca racorduri separate? (acesta avand acces ,tot prin proprietatea mea ,la o strada paralela unde exista posibilitatea acestor racorduri ).
Cum as putea sa-l determin eventual sa-mi vanda /sa renunte pentru a ramane unic proprietar ?
... Cam multe intrebari ,insa contez pe voi . Multumesc.
Rog precizati regimul de impozitare pentru un cabinet medical individual . Poate functiona in regim de microintreprindere ? Merita sau este mai bine regim normal? Rog cineva cu experienta. Multumesc anticipat !
Rog precizati regimul de impozitare pentru un cabinet medical individual . Poate functiona in regim de microintreprindere ? Merita sau este mai bine regim normal? Rog cineva cu experienta. Multumesc anticipat !
am facut greseala sa accept demisia ca modalitate de incetare a CM. documentul fiind redactat la cald in urma unor discutii.am facut ulterior PV de predare documente ,carduri,chei ,etc.
dupa mai mult de o luna , sunt inca plimbat in ceea ce priveste cartea de munca si achitarea drepturilor salariale .
Cum as putea sa-i determin sa-mi elibereze CM ?
am facut greseala sa accept demisia ca modalitate de incetare a CM. documentul fiind redactat la cald in urma unor discutii.am facut ulterior PV de predare documente ,carduri,chei ,etc.
dupa mai mult de o luna , sunt inca plimbat in ceea ce priveste cartea de munca si achitarea drepturilor salariale .
Cum as putea sa-i determin sa-mi elibereze CM ?