As dori un sfat in urmatoarea problema : suntem in acest moment 2 proprietari pe un teren. Utilitatile , respectiv apa,canalizare ,gaze si curent, vin de la strada pana la proprietatea vecinului ,trecand prin curtea "fosta comuna" , care actualmente este proprietatea mea . (Am dobandit de curand titlul de proprietate).Pe proprietatea mea doresc sa ridic o constructie. Cum trebuie procedat? Imi trebuie acordul vecinului pentru ridicarea constructiei? Sunt obligat sa-i asigur utilitatile in continuare sau pot sa-l oblig/determin sa-si faca racorduri separate? (acesta avand acces ,tot prin proprietatea mea ,la o strada paralela unde exista posibilitatea acestor racorduri ).
Cum as putea sa-l determin eventual sa-mi vanda /sa renunte pentru a ramane unic proprietar ?
... Cam multe intrebari ,insa contez pe voi . Multumesc.
cea mai buan solutie intotdeauna este sa va intelegeti.....iti vinde partea lui, problema rezolvata....
daca nu reusiti sa va intelegeti aveti posibilitatea sa faceti partaj voluntar la notar cu documentatie cadastrala cu tot in care sa cereti si sa va spuna daca tu trebuie sa ii asiguri pa mei departe utilitatile sau are posibilitate sa se racordeze si separat fara cheltuieli exagerat....si atunci fiecare devine proprietar unic pe partea sa si....gata comunitate de bunuri......dar va costa....
~ Conținut șters la cerere ~
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Succesiune
julieta1
Ocasa familiala s-a lotizat in doua apartamente, respectiv terenurile aferente.S-a facut inscriere in CF comun, deoarece exista un perete despartitor comun , ... (vezi toată discuția)