avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Racordare la gaz si canalizare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Racordare la gaz si canalizare

Buna ziua
As dori si eu sa pun o intrebare referitoare la racordarea la gaz si curent:
Acum un an am cumparat o casa (intabulata) nefinalizata.
Constructorul (investitorul) are 3 case in constructie pe această strada.
Anul acesta , investitorul a început lucrări pentru canal si gaz.
Am inteles de la dansul ca are angajament scris către primărie ca trebuie să aducă aceste utilități inclusiv sa reabiliteze drumul.
Intrebarea e: eu trebuie să mai cotizez pentru aceste utilități?
Mentionez ca investitorul m a înștiințat deja ca m ar costa cca 3000 eur numai canalizarea...in conditiile in care eu nu stiu in ce conditii s a făcut acel angajament (beneficii etc) , in care pretul platit pe casa poate includea deja ca si costuri (neoficial) acele utilitati,etc.
De asemenea stiu ca de obicei aceste utilități sunt in sarcina primăriei...as putea cere despăgubiri în caz ca trebuie să cotizez ?...nu as dori sa construiesc fosa septica cand canalizarea e in fata casei...costul cerut de investitor fiind mult prea mare pentru bugetul meu.
Va multumesc pentru orice informatie.

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:12, 9 Ianuarie 2019
Cititi cu atentie contractul de vanzare-cumparare pe care l-ati semnat cu investitorul.
Daca ati semnat ca investitorul va racordeaza la toate utilitatile nu trebuie sa platiti bani in plus.
Modul cum realizeaza racordarea la retelele de canalizare, gaze, apa, etc. si cum incheie contractele este problema investitorului.
Primaria realizeaza retele (nu racorduri la casa) doar daca are in plan aceste lucrari si daca s-au aprobat fonduri prin bugetul local.
Daca veti construi fosa in curtea casei dvs. va trebui sa o legati ulterior la canalizarea stradala.
Buna seara
Multumesc pentru răspunsul Dvs.
În contract scrie de curent si apa (racordare).
De gaz si canalizare nu scrie nimic.
Eu acum nu intreb de racordarea de la strada mea pana la casa ci de la rețeaua principală pe strada noastra. Bănuiesc că tot rețea stradală se numeste. Aceasta o realizeaza investitorul in momentul acesta (cca 200 m).
In momentul de față eu ma pot racorda numai la rețeaua dansului(firmei SRL de fapt).
Ceva nu suna logic in toata povestea aceasta....si eu sunt constrâns doar sa plătesc dansului ceea ce de fapt trebuia sa faca primăria/firma de distributie...etc. Nici macar nu exista transparenta in privinta costurilor...
Dacă dansul a avut vreun alt beneficiu de la Primărie in schimbul acestor utilități?
Este adevarat ca exista o lege 2018 prin care firma de distribuție gaz trebuie obligatoriu sa realizeze rețeaua de gaz pe cheltuiala lor?...Am citit un articol care spunea asta...
Multumesc
PS
Există vreo lege care să mă oblige sa ma leg la rețeaua de canalizare ? ...care sa ma oblige sa plătesc 3000 euro din buzunarul meu....?
Asta mi se pare inadmisibil ...dacă nu am banii aceștia?
Nu va poate obliga nimeni sa va legati la canalizarea firmei, dar aveti obligatia sa detineti fosa si contract cu firma de profil pentru evacuare periodica solid, respectiv aviz/ autorizatie de mediu pentru limpedele care trebuie epurat (sa aveti statie de epurare) si evacuat undeva (?!), unde altundeva decat intr-o canalizare stradala.
Legat de obligatia primariei de a extinde reteaua de canalizare pe strada dvs. am comentat deja in primul meu mesaj. Poate le aduceti aminte cand vor veni sa va ceara votul pentru primar.
Daca nu exista mentiuni in contractul de vanzare-cumparare pe care l-ati semnat, responsabilitatea va revine in totalitate. Era in logica lucrurilor ca nu puteti locui in proprietatea cumparata daca nu detineti racord la canalizare. Investitorul a profitat de nestiinta dvs.
Puteti pati la fel si pentru racord la reteaua de gaze. Aici aveti alternativa de a folosi aragaz cu butelie si rezervor propriu GPL daca veti dori sa aveti apa calda si incalzire din sursa proprie (centrala proprie) sau centrala pe lemne.
Fara caldura si apa calda nu veti putea locui pe proprietatea dvs. Pentru racordare la reteaua stradala banuiesc ca sunt aceleasi probleme ca la canalizare.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Racordare apa si canalizare obligatorie? buna ziua, sunt in procesul ... GabrielNicolae GabrielNicolae Racordare apa SI canalizare obligatorie? Buna ziua, Sunt in procesul constructiei casei. Incerc sa ma racordez la apa, dar cei de la compania de apa imi ... (vezi toată discuția)
Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. apartament ContSters111526 ContSters111526 Am facut un antecontract de vanzare a unui apartament in vila intr-o zona limitrofa a Buc. La antecontract cumparatorii au insistat sa le bagam gaze si noi am ... (vezi toată discuția)
Conditionare autorizatie de constructie Sebilica73 Sebilica73 Buna ziua, pt obtinerea autorizatiei de constructie locuinta unifamiliala pot fi conditionat de racordarea locuintei la apa/canal, chiar daca eu nu doresc ... (vezi toată discuția)