avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters233047

Activitate ContSters233047

multumesc.

cum se aplica atunci ARTICOLUL 142- CPF?

Reguli privind executarea silită

(1) Executarea silită se poate întinde asupra veniturilor şi bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, iar valorificarea acestora se efectuează numai în măsura necesară pentru realizarea creanţelor fiscale şi a cheltuielilor de executare. Executarea silită a bunurilor proprietate a debitorului, urmăribile potrivit legii, se efectuează, de regulă, în limita a 150% din valoarea creanţelor fiscale, inclusiv a cheltuielilor de executare.

[ link extern ]
poate fiscul executa silit un imobil al unei societati comerciale, sechestrat de fisc, cu o valoare (stabilita prin raport evaluare) de 100.000 lei, pentru recuperarea unei creante fiscale de 20.000 lei?
"neutralitatea" "sefului statului" (ceva de genu' "dottore, dottore..." din ziua de azi) in cazu' nastase:

"Fac apel la barbatul Adrian Nastase sa nu se mai ascunda in spatele parlamentului... Eu cred ca Nastase nu are o problema daca se duce in fata procurorilor. Am convingerea ca Adrian Nastase este curat ca lacrima. El nu-si da seama de asta si fuge de procurori." - Traian Basescu, 2009.
Alex_Munteanu a scris:

Nici Al Capone nu a fost prins pentru actiuni mafiote si crime, ci pentru evaziune fiscala. In calitate de cetatean (fara a lua in calcul ca sunt om al legii) atunci cand instanta a vorbit, eu tac.


@alex, de unde ai breaking (hot) news-u' asta cu al capone, actiuni mafiote, crime si "prinsu'" cu evaziunea fiscala? (link-u' direct, ca ti-ar fi mai usor!)

... si ce zici ca e similar intre al capone si adrian nastase?... ca aveau amandoi pistoale, sau ce?

... poti (si trebuie) sa taci cand instanta vorbeste, da' nu in cazu' asta (ca aici suntem la politica)...

... si-ti mai spun o chestie... nu poate crede niciun om rational din tara asta ca un om cu pregatirea si inteligenta lui adrian nastase poate (n-are cum) comite ilegalitati (probabilitatea tinde spre zero!)...

sau ca echipa de avocati care a avut-o poate pierde un proces.(chiar daca, chiar daca o fi fost, n-o fi fost, o fi fost, n-o fi fost... ceva)... e imposibil!

... numai dacaaa... isi "baga dracu' coada"...

... mai ia o data (numai) link-u'...

[ link extern ]

... si mai ia-l inca o data si p-asta...

[ link extern ] /

sinteza cazului 1 de mai sus e foarte bine facuta de domnul...

“Cu certitudine după ce toată lumea se va calma, după ce va trece un timp, acest dosar, acest proces va deveni un proces – scoală pentru toate facultăţile de jurnalism din Romania şi asta se va întâmpla pentru foarte mulţi ani pentru că este un exemplu de dosar în care a intervenit cu brutalitate, de la bun început, factorul politic, presiunea politică, a fost un dosar al unor răfuieli politice şi, în plus, este probabil dosarul care a acumulat cele mai multe încălcări de procedură din ultimele decenii.

Cazul penal Adrian Năstase, aceasta mascaradă judiciară, a debutat printr-o declaraţie a preşedintelui Traian Băsescu imediat după alegerea sa în cea mai înaltă funcţie din stat.

El a spus că urmează să îl pună pe Adrian Năstase, pe adversarul său din alegerile prezidenţiale, cu gâtul de bordură. Asta a fost expresia presedintelui Traian Băsescu.

Este metoda predilectă a acestui politician de Dâmboviţa de a-şi învinge adversarii, nu prin instrumente politice, nu prin instrumente de tip democratic, ci utilizând dreptul forţei, utilizând justiţia, nişte procurori.”


SORIN ROªCA STÃNESCU: Traian Băsescu a spus că il va pune pe Năstase cu gâtul de bordură
[ link extern ]
cum stabileste daniel morar prejudiciu/lipsa prejudiciu (esential, hotarator in decizia de condamnare a unui om):

cazul 1. nastase- dosar "trofeul calitatii"

- Dupa declansarea cercetarilor, au avut loc loc mai multe controale la ISC, care au stabilit ca nu s-a inregistrat niciun prejudiciu. La cererea directorulu,i ocazionata de inceperea urmaririi penale, fiecare dintre compartimentele ISC a intocmit un raport propriu, care a confirmat lipsa prejudiciului. A avut loc si un control al Curtii de Conturi, care nici el nu a gasit un prejudiciu. Incep audierile, este schimbata conducerea ISC, si parchetul intocmeste un raport prin care stabileste el un prejudiciu. Pe baza raportului parchetului, in mod inexplicabil si fara un debit in contabilitate, noua conducere instalata la ISC trimite acestuia o adresa prin care confirma prejudiciul astfel stabilit de parchet si cere sa se constituie parte civila in proces.

[ link extern ] /

cazul 2. basescu- dosar "flota"

Rechizitoriul PNA nr. 20/P/2002 („Dosarul Flota” ) a fost realizat de procurorii Vasile Draghici si Ioan Otel. Din actele dosarului, bazate pe numeroase rapoarte de control ale Curtii de Conturi, ale Ministerului Finantelor, precum si a unei expertize administrate in cauza, s-a stabilit un prejudiciu de peste 324 milioane de dolari, ca rezultat al unei asocieri ilegale dintre CNM Petromin SA si firma norvegiana Torvald Klavenes Group - Oslo. Asocierea a dus la instrainarea ilegala a 16 mineraliere de mare tonaj ale Romaniei, vandute pe nimica toata, gratie unui plan initiat de Traian Basescu in 1991, pe cand era mare sef la Ministerul Transporturilor.
...
In loc sa refaca rechizitoriul, Morar a dispus o noua expertiza pentru a inchide cazul...

la DNA s-a dispus o noua expertiza in dosar, pentru care s-au platiti 40.000 euro, care de la un prejudiciu initial de 324 milioane dolari, a ajuns la unul de „0” lei.


[ link extern ]
Miercuri se desfășoară un nou termen din dosarul „Trofeul calității”, dosar al cărui obiect nu este nici distrugerea Flotei, nici jaful de la TVR, nici șmecheriile incredibile de la Restituirea proprietăților. În dosarul „Trofeul calității” sunt acuzat de Daniel Morar că, în urmă cu opt ani, m-aș fi ocupat de afișe electorale încă înainte de a fi candidat la prezidentiale, respectiv că s-ar fi produs un prejudiciu care nu a fost inca descoperit de Curtea de Conturi.

Niciunul din cei 974 de martori, chemati de DNA nu a relatat vreo implicare a mea, nu exista nicio proba impotriva mea dar pentru Morar si Macovei acest proces a capatat o miza uriasa. Va amintiti cand a fost data sentinta in acest proces, in prima instanta? La 30 ianuarie, cu o saptamana inainte de decizia procurorului general de a-i da o noua delegare lui Morar la conducerea DNA. Daca dupa achitarea din 15 noiembrie, anul trecut, in Dosarul Melinescu, urma si o achitare in Dosarul Trofeul calitatii, mai putea fi justificata public (constitutional, oricum nu este justificata… ) aceasta delegare de mandat? Evident ca nu. Asa s-a ajuns, in opinia mea, la decizia de condamnare din acest dosar, cu 2:1, decizie in care doamna Ioana Bogdan (fosta consiliera a lui Daniel Morar) a avut un rol esential. Cea care, nefiind numita judecator prin decret prezidential nu se bucura de inamovibilitate si, ca atare, nu ar trebui sa se afle la ICCJ. Parerea mea…

Si acum, la incheierea celor 4 mandate ale sale la conducerea DNA, Morar are nevoie, cu orice pret, de o condamnare a mea, pentru a justifica eforturile facute, cheltuielile imense dispuse, in incercarea de a gasi un temei pentru acuzatiile si dosarele de hartuire judiciara fabricate impotriva mea. De aici, presiunea publica enorma pe care o face aspra judecatorilor, prin santajul cu MCV-ul si cu Comisia Europeana.


Disperarea macoveilor… Publicat iunie 12, 2012

[ link extern ] /



..pe de alta parte, daniel morar poate "lucra" si asa:



Conducerea Directiei Nationale Anticoruptie nu-si dezminte postura de protector al lui Traian Basescu, prin orice mijloace...

Procurorul sef Daniel Morar poate fi mandru dupa ce a refuzat, din decembrie 2005 si pana in prezent, sa returneze rechizitoriul "Flota" la Inalta Curte de Casatie si Justitie, instanta care i-a dispus doar sa refaca actul de sesizare al instantei (adica sa confirme rechizitoriul), nu sa reia urmarirea penala. Pentru ca Morar, pentru cei care nu stiu, exact asta a facut. Nici nu a infirmat, dar nici nu a confirmat rechizitoriul ce i-a fost returnat de instanta suprema, a repartizat dosarul unui procuror care s-a apucat de disjungeri si expertize pentru a tergiversa cauza, desi era singurul abilitat sa duca la indeplinire dispozitiile Inaltei Curti, pentru ca rechizitoriul "Flota" era redactat nu de catre un simplu procuror, ci de un fost sef de sectie al DNA (Vasile Draghici). Iar opinia publica a fost mintita grosolan cum ca seful statului ar avea imunitate pe perioada mandatului de presedinte, conform Constitutiei. Numai ca Morar - numit in functia de sef al DNA chiar de Traian Basescu cu care se converseaza des la telefon dupa cum a si recunoscut public - a citit ce a vrut din Constitutie, omitand orice referire la existenta articolului 84, punctul 2, raportat la articolul 72, punctul 1, potrivit carora imunitatea presedintelui este identica cu cea a deputatilor si a senatorilor, adica doar pentru "voturile sau pentru opiniile politice exprimate in exercitarea mandatului".


Dosarul Flota, la un pas de prescriere- 4 Iulie 2007

[ link extern ]

nastase este intr-adevar "vinovat"... ca pe cine nu lasi sa moara...

R E C H I Z I T O R I U -Anul 2004 luna august ziua 09 Procuror şef secţie Vasile Drăghici – Secţia de combatere a corupţiei şi procuror Ioan Oţel, de la Parchetul Naţional Anticorupţie, Bucureşti,Examinând actele, lucrările precum şi probele administrate în dosarul nr. 20/P/2002, al Parchetului Naţional Anticorupţie Bucureşti, privind pe inculpaţii: – BÃSESCU TRAIAN – director general al Inspectoratului de Stat al Navigaţiei Civile în perioada 1989-1990; – subsecretar de stat şeful Departamentului transporturi navele din Ministerul Transporturilor în perioada 1990 – aprilie 1991 – ministrul Transporturilor în perioadele mai 1991- noiembrie 1992 şi 1997 – iulie 2000 – director/preşedinte al Comitetului Director Petroklav Inc. Bahamas în perioada iulie 1991 – octombrie 1992...
se pare pactul de neagresiune nu mai functioneaza... basescu l-a rupt, ca e disperat...

consecinta pozitiva, care multumeste pe toata lumea, este ca basescu va pati exact ce a patit nastase, daca nu pe cauze reale, macar cu probe fabricate...

koveshi si daniel morar trebuie pastrati in functii o vreme de ponta... sunt perfecti, foarte indemanatici si experimentati in manufacturare de dosare si hartuiala politica.
eu cred ca asta e politica (sud-americana) toata ziua... se "aud", deja, focuri de arma!?:O