avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate nelutu252002

Activitate nelutu252002

Nu a fost căsătorit și nu a avut copiii.
Am discutat cu notarul in raza căruia a avut ultimul domiciliu( este un singur notar acolo) și mi a spus să mă adresez instanței. Un alt notar mi -a spus că se poate dar doar de un notar din zona ultimului domiciliu.

Buna ziua,
Sunt in urmatoarea situatie. Mama meu a avut 3 frati. La decesul parintilor toti fratii au renuntat la succesiune in favoarea unuia dintre ei.
Acest frate a decedat si nu are copii. Acum fratii supravietuitori mai au dreptul la mostenire tinand cont ca au renuntat in prima faza?
Se mai poate face la notar sau trebuie in instanta?
Multumesc
Răspuns la discuția Se poate anula succesiunea
Scuze, am gresit mai sus. Fiica sorei tatalui este nascuta in 1988 nu 1978.
Cand s-a dezbatut mostenirea dupa bunica avea 8 ani. Si a deschis proces prin care vrea sa anuleze certificatul de mostenitor din 1996 deoarece atunci era minora si considera ca are si ea dreptul la mostenire.
Sora tatalui a renuntat la mostenire la succesiunea dupa bunicul in 1980. In succesiunea din 1996 a fost trecut unic mostenitor tatal meu.
La succesiunea din 1996 aveau drept si copiii sorei tatalui daca aceasta era decedata si renuntase la partea ei in favoarea bunicii in 1980?
Multumesc!
Buna ziua,
Am urmatoarea problema:
In 1980 a murit bunicul meu, mostenitori au fost tatal meu si sora lui.
S-a dezbatut mostenirea si sora lui a renuntat ( cu declaratie inregistrata) in favoarea bunicii ramanand mostenitori tatal meu cu cota de 3/8 si bunica mea cu cota 5/8.
In 1990 a decedat sora tatalui si in 1996 a decedat si bunica.
In urma decesului bunicii s-a dezbatut mostenirea si a ramas unic mostenitor tatal meu.
Acum fiica sorei tatalui care e nascuta in 1978 doreste si ea jumatate din mostenire si a deschis proces prin care vrea sa anuleze veccea succesiune.
Ce sanse credeti ca are si ce credeti ca trebuie facut.
Acum 3 ani a decedat si tatal meu dar inca nu am facut succesiunea dupa tata.
Multumesc!